fredag 31 augusti 2012

Ojnareskogen

Almedalen igår
Stödet för Ojnareskogens bevarande på Gotland har växt sig massivt. Det är fantastiskt att se detta massiva motstånd mot att en skog ska skövlas för att några exploatörer vill sko sig på värdefull natur. Även i Östersund planeras en stöddemonstration idag mot skogsskövlingen i Ojnare. Klockan 12 för den som har möjlighet att vara med! :)

Jag parafraserar en mening från stödupproret i Jämtland:

"Om en av Gotlands mest skyddsvärda naturmiljöer får skövlas enligt gällande svensk lagstiftning, hur ska vi då kunna värna om våra jämtländska naturrikedomar när vindexploatörerna trycker på?"

Hur kunde det bli så här? Hur kan ekonomiska intressen få styra till ett så stort pris?

Tänk om... vi kunde få samma uppslutning mot den oerhörda naturförstörelse som vindkraftsetableringarna kommer att orsaka i Norrland!


http://skogsbloggen.wordpress.com/2012/08/30/till-alla-er-i-ojnareskogen/

Namnlista

4 kommentarer:

Viola_T sa...

Ja Anita, det vore fantastiskt.
Men norrlänningar är eljest än gotlänningar, än mälardalingar, än sörlänningar.

Här i byarna är det redan förstört på många sätt med 40 vindkraftverk med fler och högre verk på gång utan att någon annan norrlänning eller övrig svensk över huvud taget engagerade sig mot projektet. Trots massivt lokalt motstånd vilket var oväntat för kommun med flera. Samarbete är svårt i glesbygd.
Det ligger i statens intresse att ingen överblick av pågående projekt ska ges.

Anonym sa...

VAd hemskt det låter. Att vindindustrin redan fått förstöra så utan att miljörörelsen rört ett finger tydligen!

Lars Eric

Anita sa...

Håller helt med er Viola och Lars Erik. Man börjar snart bli frustrerad på all den okunskap och passivitet som folk i allmänhet visar när det gäller vindkraftsetableringarna i Norrland. Åter igen dras snaran åt - och ingen gör något!

Ännu mer frustrerad känner jag mig idag när en av våra mer "kända" miljömuppar i Sollefteå kn för egen vinnings skull engagerar sig i Ojnaren och säger "låt oss skydda "naturskogen!
Låt oss skydda den biologiska mångfalden vart helst den finns kvar!" Men sin egen och vår norrländska naturskog i Sollefteå kn struntar miljömuppen totalt i! Jag kokar av ilska!

Anonym sa...

Hej Anita!
Tack för dina rader i gästboken och tassandet inne hos mig :) Du får göra om det när du vill hihi. Jag ska tassa runt lite här ja med.
Nu svarar jag inte på ditt inlägg här precis men det går kanske bra ändå.
Trevlig söndag önskar jag dig!
//Carina
http://carina.stridlund.se/