Translate

fredag 3 november 2006

November

Akvarell av Laila Wikström


November

Bara att kliva över
älska och tända ett ljus
bara att le åt
förtjänar inget bättre.

Ulla Ekh

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken vacker akvarell Smulan, den skulle jag vilja ha i mitt hus.

Lillan

Elisabet. sa...

Jag vet inte hur många vykort och sånt av Laila W jag har köpt genom årens lopp ..,. hon är mästerlig på att på att ... minimera sina bilder och ändå blir det så mycket.
Och så texterna till då.
Sååå fina är dom tillsammans.

Anita sa...

Akvarellerna av Laila Wikström är helt underbara. Hon ingår bland den grupp av Österåsenmålare som brukar komma till Österåsen och måla av och till. De akvareller jag lägger ut är från den serie av vykort som hon har gett ut om årets månader, och som tillsammans med Ulla Ekhs underbara dikter är som små pärlor i tillvaron.

Och så tänder vi ett ljus...
Allt gott! Smulan

Anonym sa...

Smulan,

fantastikt fina akvareller. Akvarellerna påminner lite om Kerstin Westins akvareller som jag också är beundransvärda. Kerstin Westin kommer från Lycksele men är numera bosatt i Lulea http://www.kerstinwestin.com/
Visst är hennes akvareller underbara.

Mvh Martin B

Anonym sa...

Kan ni förstå. Kerstin Westins bordstabletter har jag till varje måltid. Trodde ju hon var från Västergötland då de säljs här på alla marknader.
Tänk vad fel man kan ha. Men nu så vet jag :-D

MVH Evy

Anonym sa...

Evy,

det har vi också alltid i vårt hem. Men nu ska vi inte övermåla Laila Wikströms akvareller som är minst lika fina. Enligt Kerstin själv kommer hon från Lycksele. Jag köpte själv fyra bordstabletter vid en marknad. Marknaden var vid kung Chulalongcorns pagod i Utanede, Fors.
Mvh Martin B

Anonym sa...

Hej Martin och Smulan

Naturligtvis ska vi glömma den fina akvarellist som vi ser exempel på här. Jag blir lika glad varje gång jag ser bilden. Och förvånad. Att man med lite färg och vatten kan skapa något så fint. Och ledsen för att inte jag kan ... Suck! Tack Smulan för att du ger mig en glimt av det sköna jag inte visste fanns.

Mvh Evy

Anita sa...

Tack Martin för länken till Kerstin Westin och hennes fina akvareller. Jag känner igen dem - jättefina är de!

En annan underbar akvarellmålare är Åke Tjällman - också en av Österåsenmålarna tillika tidigare chef för Österåsen. Hans enkla men fantastiska målningar i akvarell är så vackra, så vackra. Jag ska lägga ut något/några av dem så småningom.

Anonym sa...

Hoppsan!!! Ett "inte" har fallit bort i mitt inlägg här ovan. Ser inte bra ut. Hoppas ingen tagit illa upp.
Det ska naturligtvis stå: "Naturligtvis ska vi INTE glömma den fina akvarellist..."

MVH Evy

Anita sa...

Jag förstod vad du menade Evy! :)
Hälsningar Smulan