Translate

tisdag 24 januari 2006

Rostade kastanjer i Paris

 Rostade kastanjer i Paris .... Anno 1969

Egentligen handlar inte bilden om rostade kastanjer. ;)  Kastanjerna kom med på bild, när jag och min reskamrat "lekte" reportrar och gick ut för att fråga människor diverse harmlösa (nåja..) åsikter typ: "vad anser Ni om De Gaulles politik i Mellersta Östern" eller "vilken färg föredrar Ni på ögonskuggan"?

På franska förstås - vi ville ju öva språket. :)  Svaren vi fick blev ofta: - "hm, är ni RIKTIGA reportrar"?? Häpp! Men kul var det!

6 kommentarer:

Ptr sa...

Läckert! ;-)

Anonym sa...

Inkan! Egentligen handlar inte bilden om rostade kastanjer - det var mest ett svar till Peters kommentar om dessa godsaker i Paris - utan kastanjerna kom med på fotot, när jag och min kompis "lekte" reportrar och gick ut för att fråga människor diverse harmlösa politiska åsikter typ: "vad anser Ni om De Gaulles politik i Mellersta Östern?" Allt för att öva franska och leka lite... (därav kameran i högsta hugg!) Svaren jag fick blev ofta - "är ni verkligen RIKTIGA reportrar??" Häpp! Men kul var det!

Anonym sa...

Fniss...:) journalister på vift. Jag förstår att ni hade roligt när ni intervjuade diverse parisare...
Kul idé!

Anonym sa...

Glömde svara på din kommentar! Tyvärr kommer jag inte ihåg hur rostade kastanjer smakade - det är säkert jättegott! - och med en skvätt georgiskt rött vin till är jag säker på att det smakar superbt!

Anonym sa...

Ännu en kommentar Inkan! Ser att du har läst ryska; min reskompis i Paris fortsatte med att läsa ryska efter året i Paris. Hon är numera (åtminstone för några år sedan) rysk tolk, reseledare i Ryssland och översättare. Hon var betydligt mer språkbegåvad och ambitiös än vad jag var....

Anonym sa...

Den ryska jag lärde mig då,jag läste tre år,har försvunnit så idag klarar jag knappt av språket.
Tyvärr.
Jag valde att satsa mer på engelska språket - det var lite lättare och jag hade en så underbar lärare -han var amerikan...