fredag 15 juni 2012

Gamla, delvis okända kort, från Näsåker och Resele

Bild 1. Var? När? Vilka?

Bild 2. Sport- och färghandlare Kjell Nordlöf. Näsåker 1950-talet.

Bild 3. En samling lärare. Resele. Vilka?
 

Bild 4. Var? Vem?
Bild 5. Kantorn och läraren Gunnar Lundberg (1892-1977) i Pelle Molins stuga, Näsåker.

Jag har fått några gamla kort av Harriet i Resele, som vi hoppas få hjälp med att identifiera och få veta mera om! :) Korten bör sannolikt vara tagna i Näsåker och Resele.9 kommentarer:

Hjördis Tarander (Lidblom) sa...

Foto nr 2, Detta är Kjell Nordlöf som var färg/sporthandlare i Näsåker. Jag jobbade som barnflicka till deras ( Kjell och Lisa)söta dotter Pia. Året var då 59-60

Anita sa...

Tack Hjördis! Min man visste också att han hette Nordlöf :)

reneesfotoblogg sa...

Se det var en färghandlare med ett brett sortiment!

Anita sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anita sa...

Reneé: ;) Sortimenet var nog större än så här, gissar jag. Han sålde även cyklar och målarfärger som kanske var det största utbudet. Jag minns personligen inte affären eller Nordlöf. Affären upphörde efter en kort tid har jag fått veta.

Birgit Rodin sa...

Några lärare känner jag igen från min skoltid i Junsele. Längst upp, andra från vänster är Jonas Olof Högberg. En underbar lärare, som jag hade i flera år. Han står mot vänstra porten. I samma rad längst till höger är Anna Abrahamsson i svart hatt.Strax framför Högberg, något skymd ser ut att vara Sigfrid Jonsson och längst till höger i samma rad Signe Granberg.
Allra längst till vänster i bilden står kantor Gunnar Uhlin. Sittande i randig dräkt till höger är Ester Lindblad.

Anita sa...

Tack Birgit! Så värdefullt. Jag känner igen folkskolläraren Gunnar Lundberg, Näsåker; förste mannen i andra raden från höger. Jag kanske ska lägga in fotot på Junselsesidan i Fb, så kan personerna "taggas".

Steve sa...

Glad Midsommar! Varje midsommar så går mina tankar tillbaka till midsommarfirandet i Näsåker i min ungdom. De va tider de.

Anita sa...

Detsamma Steve! Kan berätta att vi har helt underbart midsommarväder i år. Abborrfiske i sjön och kunna sitta ute i "bersån" är verkliga höjdpunkter. Midsommar i Näsåker är kanske lite annorlunda nu än när vi var små, men lika fint. :)Allt gott och en fortsatt fin midsommar önskar jag dig!