söndag 10 juni 2012

Mörker


På vår vindgruppsida i Facebook (se länk till höger) finns ett länktips om en ny blogg som berör vindkraftsplanerna i vår kommun.

Det är en man från Stockholm som funderade på att köpa ett hus på andra sidan Storsjön; i Grundtjärn. Men när han fick veta om vindkraftsplanerna i kommunen så försvann intresset helt. Mannen som funderade på att köpa ett hus i Grundtjärn, har startat en blogg och det första inlägget handlar om den planerade vindkraften i Ångermanland.

Bloggaren har även skapat en nattbild av fotomontaget med vindkraftverken över Grundtjärn, som  talande tydligt visar hur det kommer att se ut med alla blinkande ljus över bergen. Jag har fått lova att visa hans bild här ovan.

Gå gärna in och läs:  http://opportunisterna.blogspot.se/

Sollefteå kommuns vindkraftsplaner kommer att drabba människor på många sätt. Inte minst drabbas kommunen av minskad inflyttning, minskad turism och att folk flyttar från vår bygd och kommun. Det är en stor sorg. Sollefteå har en kommunledning som utan att blinka offrar en hel bygd och dess natur utan att tänka på konsekvenserna. Offrar utan att få ett öre i gengäld.

Hur kan en så stor förändring som en vindindustri i bebyggda områden beslutas utan att beslutet är sanktionerat hos kommuninvånarna? Jag begriper det inte..
2 kommentarer:

Steve sa...

Idag avgörs frågan i Lekebergs kommunfullmäktige. Det gäller en etablering av 16 verk. Inte riktigt lika storvulet som uppe hos er.

Anita sa...

Steve: Jag hoppas/tror Lekbergs kommunfullmäktige är klokare än Sollefteås.. Lycka till!