lördag 3 mars 2012

Vårkänslor!


Jag har fått låna en lite ovanlig bild av Nämforsen. Tack Magnus! Det är Nämforsen som den såg ut före den första bron byggdes 1917. Den första nämforsbron byggdes 1917-1920 av en gammal kasserad järnvägsbro. Före bron sköttes all överfart vid älven av en färja som gick mellan "Per Hansch" på Näsåkerssidan uppströms bakom Prästnipan och Lappudden på Forsåssidan.

Det är vår i luften! I flera dagar har vi haft plusgrader, snön smälter och det droppar från taken. Det gick väldigt fort i år att våren kom, men man har svårt att tro att vintern är över redan. Det brukar alltid komma ett bakslag den här årstiden, men det är bara att glädjas så länge snösmältningen varar! Tyvärr är isarna inte riktigt säkra (läs tjocka) i år, så vi vet inte än hur det blir med vårutflykterna på Storsjön i vår. Det brukar vara en av höjdpunkterna på vårvintrarna och det är bara att hoppas att vi även i år ska få tillfälle att åka ut på Storsjön, fiska några abborrar, göra upp eld vid någon ö och vända ansiktet mot solen. :)

Idag är det några grader kallt, solen lyser redan från en blå himmel och om ett par timmar ska jag ge mig ut på en skön skidtur. :) Ljufvligt!

Inga kommentarer: