torsdag 8 mars 2012

Dator-och bredbandsbyte och vårkänning!


Jag håller på att föra över en del dokument, bilder och annat jag behöver till min nya dator. Jag hittade då dennna lilla filmsnutt från förrförra sommaren som påminner så mycket om sommaren! Jag hoppas filmsnutten går att ladda ner nu, när min uppkoppling har förbättrats avsevärt sedan jag bytt från Telia till Net 1 mobila bredband.  Vilken skillnad det blev! Är sååå glad för det! :)

Här i Omsjö är det vårkänning mest varje dag nu. Lite aprilväder är det förstås emellanåt, men våren är definitivt på väg!

Tillägg: Jag har sett att färgsättningen i bloggen ser olika ut på datorerna. Inte bra. Jag återgår till den vita bakgrunden så jag slipper se en lila bakgrund istället för grå ;)

9 kommentarer:

Steve sa...

Vilken underbar videosnutt av en måltid i livets början.

reneesfotoblogg sa...

Jotack, vi hade vår med lärkans drill och allt ända tills i morse. Husbonden fick minsann rycka ut och ploga.

Anita sa...

Några mornar har jag hört fåglar kvittra, men än dröjer det till svalans ankomst. :)

Svalparet på filmen byggde dessvärre sitt bo väldigt sent, så jag var orolig att ungarna inte skulle hinna bli flygfärdiga innan avfärden söderut. Tyvärr tog skatan en av svalungarna, men jag tror att de övriga klarade sig och kom iväg till södern med sina föräldrar.

Anonym sa...

Hej Anita

Vilken rolig filmsnutt. Men är det inte lite ovanligt att svalan bygger ett bo på golvet. Ser ut att bli lite svårt för ungarna att lämna boet. Eller är det så att det finns en kant någonstans?

Angående våren så hade vi vinterns djupaste snö igår ;-) Ca 1dm föll natten till igår men nu återstår endast hälften och den lär försvinna i rasande takt med tanke på den värme vi nu har :D

Svanar, gäss, duvor, tranor och andra flyttfåglar anländer nu i snabb takt. Underbart :D

Hej från Evy

Anonym sa...

Under en resa i Laos såg vi stora öppningar i bergssluttningarna och frågade naturligtvis vad man odlade där. Guiden berättade att det var stora nät utplacerade för att fånga svalor. Fermenterade(Jästa) svalor var en delikatess. Mat åt a l l t utom näbben och fjädrarna. Jag hoppas att våra svalor inte har sitt haft vinterviste där borta.
Harriet

Anita sa...

Evy: Boet låg/ligger högst upp under taknocken! ;) Regnskydd och med fin utsikt över sjön :)

Harriet: Så hemskt! Jag tror att det händer samma sak på vissa platser i Afrika. Jag ska varna de små svalungarna när/om de kommer tillbaka... ;)

Anonym sa...

Aha. Det ser ut som det är ett golv, men om jag kisar lite med ögonen så blir det så klart taket. Förstår inte hur dum jag är ibland ;-) Var nog att mamma svala såg ut att komma uppifrån. Synvilla helt enkelt. :D

Hej från Evy

Siv sa...

Vilken fin liten film. Svalor är mina favoriter bland fåglarna.

Anita sa...

Välkommen till min blogg Siv! :)

Vilken trevlig blogg du har! Och nästan nästgårds bor du också :)

Och snart har vi våra älskade svalor hos oss. Underbart!