lördag 7 januari 2012

Det är trädens skog..

God fortsättning alla som tittar in här!

Vi har ett underbart vackert snölandskap just nu i Omsjö. Trots att snön och väderleken skapar problem emellanåt gläds jag varje dag att få bo så naturnära som vi gör. Att nästan varje dag få se djur utanför husknuten, uppleva stillheten och tystnaden är för mig och min man en stor rikedom och livskvalité.

Därför känns den pågående projekteringen av vindkraftsindustrin i området som en stor sorg för oss som bor i byn. Jag har fortfarande inte förstått vidden av det som planeras, men jag vet med säkerhet att den natur vi älskar kommer inte att bli densamma. Då finns heller ingen mer framtid för oss  i Omsjö.

Vi "motståndare" mot den storskaliga vindexploateringen i Sollefteå kommun  känner dock medvind. :) Många, många ringer, mailar och säger att de vill stödja och delta i arbetet mot projekteringarna. Det är så glädjande! Det inger ett litet hopp att vi kanske kan hejda/begränsa vindexploateringen.

I dagens TÅ är det åter igen en insändare mot vindexploateringen! Tack Roger!

Vill du vara med och stödja vårt arbete med att rädda vår natur och våra skogar mot storskalig vindexploatering? Skriv då gärna under namnlistan som finns på vår hemsida http://snurrigt.vildavastra.se/

Det är vår miljö, vår natur, vår skog och vår framtid i Norrland det handlar om.


Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter sa ”det är vargarnas skog, spindlarnas skog, rävarnas skog, trädens skog – inte er (vindsnurrornas) skog!”)

2 kommentarer:

Helena sa...

Hej Anita.
Vilken fantastisk blogg!!
Älskar gamla bilder, nya också men de gamla är så intressanta att se ;-) Är själv inflyttad till Resele sedan några år tillbaka så sidorna med Resele var ju lite extra intressanta ;-)

Hälsningar Helena Gisslén

Anita sa...

Tack Helena! Och varmt välkommen till Resele och min blogg! :)