onsdag 2 november 2011

Trådlöst..


Det är knepigt ibland med den trådlösa teknologin... ;)


Fotnot: Både jag och småfåglarna undrar över varför den nya teknologin drabbar så orättvist? Det fasta telefonnätet har försvunnit i vårt närområde, mobiltelefonin och internet har urusel mottagning, bredband finns inte i sinnevärlden för oss, så vad återstår? Vi hänger alla i luften!!


7 kommentarer:

Steve sa...

Ja, här kan man verkligen tala om att utvecklingen påverkar djurlivet. Vindsnurror därtill, då får fåglarna det körigt.

Anita sa...

Steve: Suck... ja, det är inte bara fåglarna som har problem. ;) Vi som är tvungna att använda mobilt bredband (med jättedålig mottagning)kan ibland bli mer än desperat över situationen. Trots upprepade "uppvaktingar" hos Kommunen och Telia förvägras vi den mest naturliga kommunikation som finns idag.

Just nu är den fasta telefonin på väg att avvecklas i vårt område med raketfart, trots att det knappt går att använda det mobila nätet i många områden.

Vi som bor i glesbygden är diskriminerade. Och ingen bryr sig...

Steve sa...

Vad menar politiker när dom talar om en levande landsbygd?http://www.sweden.gov.se/content/1/c6/09/99/91/947c60ce.pdf

Anita sa...

Steve: Ingenting!!!

Anita sa...

Jonna skriver så bra i sin blogg om samma problem:

http://jonnajinton.se/?p=3502

Tankevågor sa...

Det där får ju inte alls ihop att den fasta telefonin ska avvecklas och den mobila inte fungerar helt fullt ut!

Vad säger politikerna i er kommun?

Härlig bild! :-)

// Lisbeth

Anita sa...

Lisbeth: Vårt fasta telefonnät har inte tagits bort ännu. Men på andra sidan sjön (ca 1,5 mil österut i Grundtjärn), togs den fasta telefonin bort den 1 september i år och de har ännu sämre mottagning än vi har. (Se Jonnas inlägg i länken ovan)

Vi tillhör olika kommuner (konstigt nog) men Jonna har berättat att en lokal politiker i Övik (hennes kommun)har tagit kontakt med henne. Vi får se vad det blir av det.

Men att den fasta telefonin är på väg att försvinna är ju uppenbart. Det är bara att hoppas att vi kompenseras med ett rejält förbättrat mobilnät!

Kram! <3