lördag 15 oktober 2011

Tiramisu

    På en fantastiskt vacker restaurang i Amalfi


    med en bedövande utsikt över Amalfikusten,    ett självspelande piano och ett vackert italienskt kakelgolvsmakade jag den klassiska italienska efterrrätten Tiramisu för första gången. Den var fantastisk god!! Tiramisu smälter i munnen och själen lättade flera gånger av smakupplevelsen! Tiramisu betyder för övrigt "dra mig uppåt" - och det var precis vad den gjorde! :)

Tänk, om man skulle försöka göra Tiramisu nån gång?

Den som vill försöka göra (jag kommer definitivt att pröva!) den här fantastiska efterrätten så hittade jag ett recept på http://www.recepten.se/ som kanske kan inspirera: http://www.recepten.se/recept/tiramisu.html

Jag citerar: "Tiramisu (Tìramisù) är en klassisk italiensk efterrätt med krämig mascarpone som är en italiensk färskost som smakar ungefär som krämig grädde, savoiardikex som är söta avlånga kex och så smaksatt med någon likör eller någon konjak. Receptet är inte svårt att göra vill man göra den på äkta italienskt sätt behöver man köpa hem de speciella ingredienserna, annars finns också alternativ på en försvenskad variant med lite vanligare ingredienser som kanske är troligare att man har hemma."


2 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Nu dreglar jag igen!
Tiramisu-glass från Möwenpick (stavas det så) är inte så dumt det heller.

Anita sa...

Reneé: Jag smakade även Tiramisuglass i Italien. Jättegott även det. Jag har hört talas om att den glassen finns även i Sverige. Måste prövas! :)