söndag 7 augusti 2011

Maskerad. I Näsåker?


Jag fick ett mail och ett trevligt maskerad-kort av Harriet ikväll:

"Har varit på hembygdsgården och tittat i Nils Johanssons album. På detta kort som troligen är från Näsåker finns hans mormor Anna Andersson ( f 1900) från Sörtannflo som fjärde person från höger. Känner du igen någon fler? Kan vara personer från både Resele och Näsåker. Verkar vara på 20-30 talet."

Kan någon hjälpa Harriet?

9 kommentarer:

Steve sa...

Tack för din kommentar även om jag antar att den hamnade på fel inlägg. Den här kommentaren hamnar ju oxå fel kan man säga. Apropå detta med adhd-medicin, är det vanligt att den missbrukas? Det farliga är dom som inte får medicin och självmedicinerar med amfetamin. ADHD-mediciner, som t ex Concerta, ger med sin slow release, inte den kick som en missbrukare söker. All medicinering ska förstås ske under kontroll.
En fortsatt bra sommar till dig oxå.

Anita sa...

Steve: Jag ser att du tagit bort inlägget om tidningartikeln där bla. dina synpunkter om Adhd och kriminalitet stod...?

Det jag syftade på om "missbruk" är de senaste rapporteringarna (på TV-nyheterna bl.a.) att det blivit vanligare att mediciner (även Concerta) mot Adhd används av andra än de som behöver dem. Medicinen som är uppiggande och ffa ökar koncentrationen används som en drog, även av studenter som vill prestera mer inför tentamina. Det här innebär ju att reglerna måste skärpas för utskrivning av medicinen, och det är detta som diskuterars just nu.

Anita sa...

Steve: Vi kan vara absolut förvissade om att ADHD-mediciner inte användes av de maskeradklädda ungdomarna på fotot i alla fall! :)

Steve sa...

Nej, jag har inte tagit bort inlägget.
Jo men visst, men en del av de maskeradklädda hade kanske adhd, som förstås kallades något annat vid den tiden.
Bra dock att vi är många som engagerar oss i dessa frågor och försöker hålla oss "på banan" eftersom desinformationen på området är utbredd.

Anneli sa...

Det här var ju ett väldigt roligt och intressant kort! Särskilt som den tredje personen från höger liknar min mor. Men det kan omöjligt vara hon eftersom hon inte var född då. Kan tyvärr inte hjälpa till med någon informationen, men är glad att du lagt upp kortet!

Anita sa...

Annelie: Tack! Kanske är det din mormor? ;)

Anita sa...

Anneli! Inte förrän jag tittade in på din blogg förstår jag vem du är. ;) Din mamma heter Ketty, eller hur? Roligt att få göra din bekantskap här. Allt gott till dig och hälsa din mamma!

Elisabet. sa...

Och jag vill bara säga att jag tycker så mycket om dig, Anita.

Vilken entusiasm du har för detta med gamla bilder och hembygden!

Anita sa...

Ja, Elisabet, jag är lite stollig... ;)

Men du är för gullig! <3 Detsamma!