måndag 14 mars 2011

Ett i-landsproblem

I snart varje TV-program sägs det att man kan gå in på SVT-play och fortsätta se fortsatta nyhetssändningar eller se programmet igen. Vi är många som inte har den möjligheten. Den dåliga täckning vi har där vi bor, gör det inte möjligt. Men på TV låter det som en självklarhet att alla kan göra det.

Kallas inte sån´t "utanförskap"? ;)


I skuggan av det som hänt i Japan är det här ett marginellt i-landsproblem. Jag vet!

Men jag måste få beklaga mig lite...

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, det tas nog för givet att alla raskt kan koppla upp sig. I huvudstaden är detta förstås en självklarhet .. och då blir det normen.

Anita sa...

Så rätt, Elisabet.

Men ibland blir jag så t r ö t t att allt ska utgå från Stockholms synvinkel. 8/9 delar av befolkningen bor trots allt inte i Stockholm...

Rexxie sa...

Fast... skall vi andra avstå från möjligheten att se på svtplay bara för att några inte kan göra det?

Och... är det inte lika mycket utanförskap för oss som inte bor i små skogsbyar i Ångermanland och kan åka ut och åka skidor när som helst?

:-)

Anita sa...

Rexxie: haha, nu kom det! ;)

Givetvis missunnar jag ingen att se på SVT-play! Min kritik (som borde inte vara så svår att förstå ;)) består i att många människor i Sverige inte har samma tillgång till mobiltelefoni och datatäckning som stockholmare! Stora delar av Sveriges norr- och inland tex har ingen täckning öht! Nu tror jag inte SVT-play är det första människorna suktar efter här ;), men en mobiltelefon och kanske en dator är vad många önskar och behöver.

Skidåkning är ingen livsnödvändighet. Men en mobiltelefon som fungerar kan vara det!