måndag 14 mars 2011

The Bald Eagle / Uppdatering


Streaming live video by Ustream


Jag fick en välkommen kommentar idag som gjorde mig glad!

"Hej Anita! I väntan på dina älskade gjusar - här kan du se några vithövdade havsörnar som redan är igång med häckningen: http://www.ustream.tv/channel/decorah-eagles

Den vithövdade havsörnen, the Bald Eagle och USA:s nationalfågel, är nära släkt med "vår egen" havsörn, men som namnet säger så har den vitt huvud till skillnad från havsörnen. Havsörnen i Sverige har repat sig fantastiskt de senaste åren, och häckar bl.a. åter vid Vänern."

 
Den vithövdade havsörnen "The Bald Eagle" ligger och häckar i ett örnnäste i Iowa i USA och via den här webkameran så kan man följa hennes tid i boet. Man kan läsa i läsa i historiken att örnhonan ligger på tre ägg och om jag räknar rätt bör ungarna kläckas någon gång i april.

Titta in hos USA:s nationalfågel - the Bald Eagle! En mäktig örn.

Tack Peter för länken! :)


Uppdatering 18/3

Häromdagen berättade en god vän att han sett en havsörn på Ångermanälvens is i Näsåker. Jag tror det är högst ovanligt att havsörn finns på de här breddgraderna. Däremot har vi boplatser med kungsörn på några platser i grannskapet.

Att få se en havsörn i Stockholms innerstad måste vara lika ovanligt som här, och att dessutom få tillfälle att ta underbara närbilder av havsörnen känns lika unikt. Men bloggvännen Lisbeth gjorde det! :)

Titta och njut av dessa fantastiska bilder!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Wow vad häftigt. Men hur är adressen till denna fantastiska fågel? Jag hittar den inte här. Kanske jag gör något fel???

Hej från Evy

Anita sa...

Förlåt Evy! Länken fanns under "historiken", men nu gjorde jag en egen länk istället sist i inlägget.

Visst är det spännande med the Bald Eagle! Nu blir det ett dagligt besök hos henne. :)

Anonym sa...

Länken kom fram då jag länkade din sida till min fb-sida :D. Så nu tittar jag in till örnnästet varje dag framöver också :D. Så fantastiskt spännande :D

Hej från Evy och tack för länken.

Kersti sa...

Vilken spännande länk

Londongirl sa...

Vilken länk! :-) TACK för den!

....vi har visst fått pippi både du och jag som har örnar på våra bloggar idag. ;-)
Jag fotade havsörn inne i stan i helgen och idag la jag ut lite bilder på bloggen.

Kram
Lisbeth

Anita sa...

Lisbeth: Åh, vilka fantastiska bilder du tagit! Jag är djupt imponerad! Det måste vara högst ovanligt med en havsörn i innerstan. Jag skapar en länk dit!

Kram!

Ptr sa...

Spännande med örn över centrala Stockholm! När jag var på kurs i Stockholms skärgård för drygt tio år sedan såg vi havsörn från taxibåten, och några timmar senare när vi gick i land på en ö från en "egen" båt hann de första i land se en berguv som kalasade på en fiskmås. Själv hann jag tyvärr bara se kadavret...

Anita sa...

Peter: Ja, visst är det fantastiska bilder! Jag tror också att det är ganska unikt med en havsörn i Stlms innerstad. Matproblem i skärgården tro?