söndag 13 mars 2011

I skuggan av...

... det fruktansvärda jordskalvet i Japan igår kändes det som en stor ynnest att kunna ge sig iväg på en lång skidtur igår igen. Jag har svårt att släppa bilderna på näthinnan av tsunamins konsekvenser för de människor som har drabbats.

Även idag lyser solen över vita marker. Ljuset är starkt, nästan för starkt att vara ute utan solglasögon. Men jag gläds över att våren är på väg och att talgoxen har börjat kvittra på mornarna.

Hoppas talgoxen vill kvittra för människorna i Japan också.Fiskestugan på Pärholmen

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Här kvittras det också alldeles hejvilt .., jag öppnade nyss fönstret .., "tväröppnade", då jag trodde mig höra en flöjtande koltrast.

Nä.

Men s n a r t.

Sex plusgrader idag.

reneesfotoblogg sa...

Just nu drillar lärkan som en galning över beteshagen och man gläds lika mycket i år som alla år.
Fjorton dagar försenad men vad gör väl det.
mvh R

Anita sa...

Elisabet och Reneé: Ja visst är det underbart med vårens första fågelkvitter! Jag satt ute en stund i solen idag och i trädet strax intill kvittrade en talgoxe så jag blev riktigt varm inombords.

Ptr sa...

Hej Anita! I väntan på dina älskade gjusar - här kan du se några vithövdade havsörnar som redan är igång med häckningen:
http://www.ustream.tv/channel/decorah-eagles
Ha det bra!

Anita sa...

Peter: Såå roligt att höra av dig igen! Hoppas allt är väl? Vilken underbar länk du ger mig! Fantastiskt med havsörnar - jag har för mig att de är ganska ovanliga i Sverige?

Jag väntar förstås på gjusarna - både hemmavid och i Skottland. Men än dröjer det ett par månader innan de kommer hit.

Ha det gott Peter!
PS. Jag gör ett inlägg om länktipset. :)

Ptr sa...

Skoj att du gillar länken! Jag är ledig idag och har suttit och tittat på örnen samtidigt som jag spelat avkopplande musik, väldigt rogivande! Den vithövdade havsörnen, the Bald Eagle och USA:s nationalfågel, är nära släkt men "vår egen" havsörn, men som namnet säger så har den vitt huvud till skillnad från havsörnen. Havsörnen i Sverige har repat sig fantastiskt de senaste åren, och häckar bl.a. åter vid Vänern. Allt är trots allt inte elände här i världen...

Ptr sa...

P.S.Glömde säga att musiken kommer från en radiostation i Australien. Nog är det en fantastisk utveckling när man kan sitta här hemma i Knohult och lyssna på liveradio från "Down Under" samtidigt som man tittar på en örn som ligger på bo i Iowa? (Precis i detta nu spatserar vårens första fluga på mitt skrivbord. Också det ett under...)

Anita sa...

.. och jag såg den första lilla myran idag spatsera utanför den soliga garagedörren! Ett under till..