söndag 5 september 2010

Cissi Jakobsson i NäsåkerHär sjunger Cissi "Oi vita oi vita mia" ur hennes föreställning "Sentimenti Italiani". Inspelat dec. 2009

Igår hade vi glädjen att vara med på premiären av Cissi Jakobssons nya föreställning "Kvinnor från förr i ord och bild" på Markusgården i Näsåker. Det var Näsåkers teaterförening, med ordförande Karl-Oskar Lundegård som konferencier, som stod för arrangemanget. Det blev en fantastisk kväll med god mat av kocken Alvaro i Näsåker, och en underbar föreställning av och med Cissi Jakobsson.

Cissi berättade i ord och ton om ett flertal litterära kvinnnor från 1700- fram till  början av 1900-talet, som alla blivit kända för sin litteratur och diktning. Cissi valde bland andra att berätta om Charlotta Nordenflycht, Anna Maria Lenngren, Julia Nyberg och Edit Södergran. Många av dem skrev under pseudonym, för att samtiden inte tolererade att kvinnor arbetade med så lättsinninga verksamheter som att skriva. Flera av författarinnornas dikter är tonsatta, men Cissi framförde även ett flertal dikter som hon tonsatt själv. På pianot ackompanjerade Per-Åke Stockberg.


Det blev ett underbart framträdande med mycket värme, tankar och känslor. När Cissi efter middagen bjöd på några italienska sånger från en tidigare föreställning kändes det som om vi förflyttade oss direkt till en italiensk trattoria! Ljuvligt!

Tankar, känslor, glädje och mycket värme blev mottot för den här kvällen.

Tack alla som medverkade till en fantastiskt trevlig kväll!


Cissis hemsida: http://www.ceciliajakobsson.se/

2 kommentarer:

Steve Ericsson sa...

Åter igen, världen är liten. När jag läser ditt inlägg där du nämner K-O Lundegård så slår det mig att i fjol sommar så tittade han in hos oss här på landet där vi bor sedan 2008. Det visade sig att han är bror med vår sommargranne som har haft sommarställe här i 35 år. Det var nog första gången på minst 40 år som en Näsåkersbo knackade på hos mig.

Anita sa...

Gomorron Steve!

Så trevligt!

Karl-Oskar är en god vän till mig. Han är en lysande ordförande för Taterföreningen i Näsåker och en duktig och omtyckt guide i Pelle Molinstugan i Näsåker.

Välkommen tillbaka till Näsåker igen, Steve!