måndag 10 augusti 2009

Magnus Uggla revy i Karlshamn


På väg ner till Tyskland stannade vi till i Karlshamn och lyckades få biljetter (bara ströbiljetter fanns kvar) till Magnus Ugglas revy i Karlshamn. Revyn är ett resultat av den TV-serie som gick i vintras: " Var fan är min revy".

Anders Björkman i Expressen skrev så här om revyn:

"I tv i vintras var Magnus Uggla ute och letade talanger under titeln "Var fan är min revy?". Hittade han några? Knappast. Men han hittade en revyscen i Karlshamn, en klassisk folkparksteater med sittplats under tak och inga väggar längst bak för ståplatspubliken.

Nostalgi redan där och första akten bara brakar i gång, när Uggla lyfter på den höga hatten för sina föregångare.

Orgier i ordvitsar. Kupletter med spottande tydliga konsonanter som Karl Gerhard. Orgier i ordvitsar med sina komiker Annika Andersson och Per Andersson - som på Casinorevyn. Och han låter sin primadonna, proffsiga musikalstjärnan Hanna Lindblad, sjunga en modern version av "Banne mej", som Povel Ramel en gång skrev till Brita Borg. Fyndigt, aktuellt, ofta roligt och presenterat i blixtrande tempo.

"Mamma Uggla"
Nostalgin tacklas på ett annat sätt när Uggla öppnar andra akten med en hårdrocksversion av Karl Gerhards "Jazzgossen". Och sedan kör en parodisk musikal på egna hits efter känd förebild. Titeln är förstås "Mamma Uggla".

Starka gästartister har han. Annika Anderssons lågmälda komik fungerar som EU-ansvarig för att alla städer ska få en egen slogan. Och hennes musikaliska fanfar är - vad ska man säga - annorlunda.

Hanna Lindblad visar sin klass i en rockig dansant version av Lill-Babs-hiten "En tuff brud i lyxförpackning".

Och Per Anderssons humor dominerar, från lystet levererade lågvitsar till pricksäker parodi på Mikael Wiehe."


Jag vågar påstå att det var den bästa revyn jag sett på mången god dag! Vilka texter! Vilken show!

Jag skrattar än..

En underbart trevlig kväll!

4 kommentarer:

Kersti sa...

Vilken tur att ni fick biljetter.

Elisabet sa...

Å, så härligt för er!

Det är länge sedan jag gick på revy .., ja, teater kanske .., det var nog Eva Rydberg och på Fredriksdal år 2003 .-)

Anonym sa...

Hej Smulan

Vad mysigt det lät det där med resa, teater-revy och Tyskland. Allt-i-ett liksom :D

Jag förmodar att det var en bussresa för om det varit med egen bil hade ni väl kommit förbi hos mig väl ;-) Hade i alla fall varit väldigt roligt om ni gjort det.

Snart kan vi sätta igång att skörda. Allt hänger på vädret typ...

Hej från Evy

smulan sa...

Elisabet; Uggla-revyn var en spontaningivelse eftersom vi passerade Karlshamn på vår resa. Vi hade tur att få biljetter. Alla tillfällen till bra föreställningar måste man ta vara på! ;)

Evy: Aj, aj.. visst reste vi med bil! Över 450 mil... Suck.
Vi åkte via Västergötland hem, men tiden för flera besök hos släkt och vänner, än de vi gjorde, tilläts inte. Man borde ha vääääldigt gott om tid för att besöka alla man önskar!

Lycka till med skörden, Evy. Allt gott till dig!
Kram Anita / Smulan