söndag 9 augusti 2009

Flygbilder över Resele

 
Vy över Resele.


Tängstaniporna. Resele.Holme, Resele. Copyright Harriet Boman.


Flygbilder över Resele. Ångermanälven rinner rakt genom Reseles många byar. En av de vackraste bygder jag vet.

Bilderna är tagna av Harriet och Dick satt vid flygplansspakarna.

TACK Harriet och Dick för bilderna!


Uppdatering:

Harriet kommenterar så här: "På första bilden så syns Hundforsberget i fjärran. Längre ned skymtar Moforsens kraftverk. Tängstabron skymtar i mitten. Byn till vänster är byn Tängsta och längst ned en bit av Omnäs by. På högra sidan syns byn Sorte längst upp sedan kommer Höven och Hövensinget. Byn Rödsta ligger mellan Sorte och Höven.

Högra sidan kallar vi norrsidan och vänstra är södra sidan fast det är inte riktig rätt väderstreck."

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Smulan

Vad fina bilderna är :D.
Men det är så länge sedan jag var där att jag inte känner igen mig. Kan du säga var norr och söder är på översta bilden och även på de andra så är du snäll.

Här har vi haft en släng av underbar sommar. Och bönderna kör som galningar ute i markerna. Vi är tyvärr inte klara att starta än så vår säd får stå ett tag till. Bara att hoppas att det inte blir för mycket regn och rusk framöver så det blir groddar i rågvetet (som är känsligast för fukt).

Hej från Evy

Anonym sa...

Oj. Jag glömde ju :(

En stor eloge till Harriet som tagit dessa underbara bilder. Skickligt att hålla kameran och få så skarpa bilder tycker jag.

Hej igen från Evy

Anonym sa...

Hej Evy
På första bilden så syns Hundforsberget i fjärran. Längre ned skymtar Moforsens kraftverk. Tängstabron skymtar i mitten. Byn till vänster är byn Tängsta och längst ned en bit av Omnäs by. På högra sidan syns byn Sorte längst upp sedan kommer Höven och Hövensinget. Högra sidan kallar vi norrsidan och vänstra är södra sidan fast det är inte riktig rätt väderstreck.
Jag tog över 100 bilder och sedan kände jag mig lite illamående....

Hälsningar från Harriet

Anonym sa...

OJ, jag glömde byn Rödsta som ligger mellan Sorte och Höven.
Harriet

reneesfotoblogg sa...

Dess bilderna ska jag stoppa undan och ta fram den dag vi lyckas utverka semester några veckor, för det är ju platser man måste besöka. Vidunderligt vackra Sverige.
mvh R

Anonym sa...

Tack Smulan och Harriet.

Jo nog är det vackert alltid. Men jag kan lova Renee att det är mycket vackrare i verkligheten trots allt. För på dessa flygfoton så kommer ju inte de branta niporna riktigt till sin rätt. Jag gillar Resele väldigt mycket måste jag säga.

Tack igen för en fin bildsvit.

smulan sa...

Tack Harriet för dina kommentarer!
Jag har också undrat varför man säger söder alt. norr om älven, när det egentligen borde vara nordost alt. sydväst...? Men det blev väl enklare att säga det förra förstås... ;)

Reneé: Jag kan verkligen rekommendera en resa till Resele. Gärna via den gamla vägen; "turistvägen" som går längs Ångermanälven.

Anonym: Tack själv! Jag håller gärna med om att Resele är sevärt. Inte bara på bild..

Anonym sa...

Hej!

Fantastiskt fina bilder! Känns som om de är tagna från ett urgammalt högvingat flygplan där man sitter med läderhuva och skyddsglasögon på... Kan ni inte komma förbi oss i Junsele också och fota?

Appropå väderstrecken så måste jag säga att det är ett mysterium. Jag har länge förbryllats över att väst blivit syd i beteckningar över väderstreck här i Västra.

Mvh
Lars Eric

Anonym sa...

Jättefina underbara foton över bygden.
Kaysa