söndag 8 mars 2009

Brännan, Omsjö
Jag har fått ett nytt kort av Vivi-Anne som jag gärna visar. Tack Vivi-Anne! Kortet är taget före 1930 i Brännan Omsjö utanför "smålänningens" August Jonasson Djerf (1852-1938) och hans hustru Inga Dorotea Lidbergs (1865-1930) hus.

Det är Vivi-Annes mamma Ingrid Karlström f 1912 som sitter längst till vänster. Därefter Inga Dorotea Lidberg. De övriga personerna är jag lite osäker på. Finns det någon som känner igen dem?

Flera kort av familjen Jonasson-Djerf i Omsjö finns här:

http://smulansblog.blogspot.com/2008/08/august-jonasson-djerf-smlnningen.html

http://smulansblog.blogspot.com/2008/03/gamla-kort-frn-omsj.html

8 kommentarer:

Christina sa...

Vilken trevlig bild :)

Är det små hinkar som hänger upp och ner på staketet till höger?

smulan sa...

Christina! Hade hinkarna varit lite större skulle jag kunna gissa att det var mjölkhinkar som man torkade utomhus. (Man kan se det förfarandet på fäbodkort) Men jag tycker hinkarna ser ut att vara lite för små för det..

Anonym sa...

Åh vad kul att se ett kort över min mammas föräldrahem. Numera finns ju bara "stallet" kvar, som min morfar Einar gjorde om till sommarstuga. Huset tror jag han sålde till Lövnäset.
Förresten undrar lite om en stuga som står nedanför "PerEriks" nere vid Storsjön. Har du någon aning vem som äger det?

Snöiga hälsningar från
Ann Britt i Rossön

smulan sa...

Hej Ann Britt! Vad roligt att du tittar hit! Du känner inte igen de övriga personerna på kortet? Är det inte din morfar eller någon av hans syskon?

Nej, jag är uuurdålig på vilka som äger sommarstugorna på Brännan. Jag känner till ett par-tre husägare men just den stuga du nämner känner jag inte till ägaren. Möjligen kan Kenneth veta. Återkommer i så fall!

Allt gott! Anita
PS. Om du har några kort gamla kort från Omsjö som du kan tänka dig att skicka och visa så skulle jag bli jätteglad!

smulan sa...

Ann-Britt! Kenneth säger att det är någon vid namn G. Eklund som äger stugan.

Anonym sa...

Tackar för upplysningen om stugan. Ska vidarebefordra kortet över Bränna till min mamma. Hon kanske vet något mer om personerna. Ska även kolla om hon har några kort.
Ann Britt

smulan sa...

Ann Britt! Tack snälla! Vill du ha mer information, maila mig. Adressen finns under min profil.

disa sa...

視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,女人,美女,寫真,遊戲,微風,微風,台灣論壇,論壇,plus,論壇,維克斯,情色論壇,性愛,性感,校園,正妹,AV,女優,SEX,走光,a片,免費,A漫,h漫,漫畫,免費,網站,遊戲,文學,遊戲,色情,影片,色教館,色色網,色遊戲,自拍,尋人,偵探,偵探社,徵才,澤井芽衣,衣櫥,內衣品牌,曬衣架,西田麻衣,魔衣盒子,麻將,遊戲,薰衣草,洗衣店,內衣,賴布衣,遊戲,哺乳衣,卯月麻衣,成衣工廠,內衣,月眉,字典,育達,字典,教育大學,緯來,教育局,教育局,育達