Translate

lördag 6 september 2008

Jag saknar ord! / Uppdatering

Så jag låter Annika Bryn säga det..

Uppdatering:
Läs Marie Söderqvists krönika i Expressen: "Pirate Bay bryr sig inte om tragedins offer."

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Smulan
Jag läste och förstummades. Men en sak fattar jag inte: Hur har de fått dit bilderna på Pirate??? Någon måste ju ha lämnat ut dem. Jag är kanske naiv men jag trodde såna handlingar var privata och skyddade.
Den andra sidan av saken: Vem vill se dessa bilder? Bara sjuka människor vad jag förstår. Om ingen tittar på dem så finns det ju inget intresse för Pirate att ha dem på sidan, eller hur. Så en uppmaning till alla och envar: Bojkotta Pirate Bay till dess de tagit bort dessa dokument från sin sida. Och då menar jag total bojkott. Inga filmer, inga tv-serier, ingen musik. INGA BESÖK ALLS PÅ PIRATE BAY

Hej från Evy

Anonym sa...

Evy! Jag trodde inte heller att sådana bilder var "offentliga"... Men tydligen är det så! Upprörande. Och att lägga ut dem på nätet - det är skamligt!!!

Jag hörde justitieministren Ask var lika upprörd över detta och önskade en lagändring. Det måste gå att stoppa Pirate Bays tilltag!

Anonym sa...

...och ännu mer upprörande var svaret till barnens far, när han bad om att de skulle ta bort bilderna... "vilket jävla tjat!"
Vilken medkänsla!! Vilka råbarkade människor!!

Ptr sa...

Ja, man baxnar över arrogansen från The Pirate Bay! Deras presstalesman säger till Expressen: "Vi är inte bara ute efter att folk ska få tillgång till Hollywoodfilmer utan vill även ge folk rätten att sprida material som är etiskt och moraliskt tveksamt". Så ädelt! :-(

Anita sa...

Jag har raderat ett antal kommentarer som jag inte vill ha kvar på min blogg. Det var en kommentator som i skydd av yttrandefriheten och oförstånd försvarade rätten att lägga ut bilder på nätet på mördade barn.

Anonym sa...

Detta ämne kan stötas och blötas hur många gånger som helst.

1) Bilderna är bara en bråkdel av det material som lagts ut (2-5 sidor i en undersökning som innehåller hundratals sidor)

2) Undersökningen är offentlig, vlket innebär att vem som helst kan begära ut den och då få se bilderna.

3) Det är inte piratebay som lagt ut bilderna, utan en användare på sidan som valt att länka in utredningen.

4) Media verkar inte förstå det komiska i det hela heller, ju mer "reklam" dom gör för sånna här saker desto mer spridning får det.
Innan tidningarna släppt nyheten så hade den laddats ca 100 gånger numera stoppar nog inte 200 000 gånger.

Jag anser inte att piratebay gjort fel, förutom kommentaren till anhöriga då som borde varit bättre.
Den/Dom som gjort fel är dom som gjort utredningen och inte hemligstämplat denna information.


Beklagligt att det hamnat på internet, men det är trots allt offentligt material som även om det inte hamnat på internet kunnat spridats vind för våg.

Min slutsats är att piratebay inte gjort något fel. Men moralen i historien kan diskuteras ändlöst

MvH
Jörgen

Anonym sa...

Jörgen!
Jag tycker att det som bör, kan och ska sägas har sagts i Annikas blog och i Marie Söderqvists krönika.

Hur som helst hittar jag inga som helst förmildrande omständigheter för att lägga ut bilder på mördade barn. Den/de som har gjort det ska skämmas. Det är rent ut sagt skamlöst och omoraliskt förkastligt. Den som har gjort det saknar ett samvete.
Så är det.