måndag 21 januari 2008

Rena rama släkten...

"Återsken" av Elenor Bäckström


Jag fick ett mail igår:

Tack Anita ! Vad glad jag blir att du gillar mina bilder, min dag har fått en guldkant. När du kommer till Sollefteå kommer du väl in på galleriet, Storgatan 43 i "gamla hemslöjdshuset", "Galleri Cicily".

Hälsningar Elenor.


Tack själv Elenor!

Elenor hittade för en tid sedan min hemsida om släktforskning och kontaktade mig. Vi har samma rötter till dalmasen Erik Ersson Ståbi som grundade Fängsjö skogsby i början av 1800-talet. Elenor är konstnär, hon målar underbart vackra tavlor som man kan se här , har ett galleri i Sollefteå och hon bor i ett hus som har ägts av en annan släkting till oss (utan att ha haft en aaaaning om släktskapet!) Dessutom planerar Elenor att skriva en bok om Ståbi-släkten. Lycka till Elenor!

Och självklart ska jag titta in på ditt galleri, Elenor!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vilka vackra bilder. De sista verkar vara Kandinsky-inspirerade. Tack för att ni delar med er.

Smulan sa...

Bibi!
Ja, jag blev också förtjust i Elenors bilder. Underbara färger.

Anonym sa...

Hej

Hur är Elenor släkt med Erik Ersson Ståbi?

Hej från Evy

Inkan sa...

Så spännande! Och en underbar målning som väcker nyfikenhet! Vilken fin sida - synd att avståndet är så många mil ditupp.
>Ett galleri att besöka.

Och plötsligt ser jag att just denna målning du visar här påminner om en målning som min syster har. Det är något i stilen, formen och färgerna. Kommer ej ihåg namnet på den konstnärinnan, jag tror att hon var historiker och målade på fritid.
Men jag tog en bild på den óch ska fixa in den på minb blogg om det går.

Smulan sa...

Evy! Elenor härstammar från vår ana Anders Ersson Ståbis bror Hans Ersson Westermarks 1823-1896 son Per Vilhelm 1881-1937.

Inkan! Jag tycker också att Elenors målningar är spännande!