lördag 19 januari 2008

Mobilt bredband

Jag har nu installerat mobilt bredband. Det var en ganska lätt installation och lätt att koppla upp sig. Jag är ännu inte helt övertygad om att det mobila bredbandet blev så mycket bättre än uppringt internet. Hastigheten på uppkopplingen varierar ganska mycket olika tider; ibland fungerar det alldeles förträffligt bra och vid andra tillfällen sämre än vid uppringt internet. Vi har inte de allra bästa uppkopplingsförhållanden i Omsjö vare sig mobilt eller för fast telefoni, som jag skrivit tidigare, men mobilt bredband känns ändå som en säkrare uppkoppling än ett vanligt uppringt internet. Fram för allt räknar jag med att mobilt bredband blir betydligt billigare trafik-kostnader - och det är inte minst viktigt!

Jag har dock kvar båda alternativen för säkerhets skull.....

Åtminstone tills vidare.


Blött snöregn vräker ner ute idag. Inget trevligt väder alls. Men hellre regn än den storm som förväntas drabba södra Sverige idag. Jag hoppas att stormen inte ska orsaka så mycket personella och materiella skador som tidigare stormar gjorde.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Det stormar ute här i Borås och det blir nog mest aktiviteter inomhus idag. Det blåser hårt men (som tur är) är det inte Gudrun nivå än. Jag tror däremot att det blåser mer i Göteborg.

/Helena Björk

Anonym sa...

Hej i norr

Här i Järpås blåser det redigt men håller upp allt emellanåt och då är det nästan lugnt. Än står våra träd upp och vi hoppas väl att de fortsätter med det. Och även tegelpannorna ligger kvar :D

Ha en skön dag och må solen hitta er.

Hej från Evy

Ptr sa...

God morgon!

Här i göteborgsområdet är det förvisso stormbyar nu på lördag f.m., men det är långt ifrån Pernivå. Skall gå ut och handla, och hoppas på att inte motvinden blir för tung hem.

Hoppas att ditt bredband stabiliserar sig!

smulan sa...

Jag håller alla tummar jag har att det inte blir värre vindar för er än vad det redan är. Att 15000 människor är utan ström redan är tråkigt nog.

Kram Anita

Inkan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Inkan sa...

Håll i bredbandet nu:) Och morra hårt på telia om de inte sköter den service du betalar för.

Och Stockholm ligger kvar och alla pilarna i min park står kvar och skatboet i trädet på gården är kvar och... ja det mesta är sig likt.
Det bara blåste lite under natten och så regnade det.

Men det luktar vår ute!

Inkan ¤ den 19 januari!

smulan sa...

Härligt Inkan! Kan du skicka hit lite vårlukt också, är du snäll! :)