tisdag 20 november 2007

En ny bok och film!

Det här är en bok jag vill läsa och en film jag vill se!
Boken "Att människan levde - Maria Larssons eviga ögonblick" är en släktkrönika av Agneta Ulfsäter-Troell som kommer ut i dagarna. Hennes man Jan Troell håller samtidigt på att göra en film om berättelsen i boken. Filmen beräknas bli klar i höst.

Ett klipp ur förlagets hemsida:

"När arbetarkvinnan Maria Larsson vinner en kamera på lotteri under 1900-talets första år är det för henne som ett Under. Historien om Maria Larsson och hennes "eviga ögonblick", hennes familjs öden så långt från dagens Sverige, bygger på många års intervjuer med främst Marias dotter Maja född 1901. Författarinnan har sammanställt en familjekrönika där hennes pappas faster Marias liv utgör navet i en fascinerande berättelse om en kvinna som mot alla odds skapar sig en egen tillvaro. Berättelsen bildar underlag till filmen Maria Larssons eviga ögonblick som Niklas Rådström har skrivit manus till i samarbete med Agneta Ulfsäter-Troell och hennes make, filmregissören Jan Troell.

Pärmbilden är fotograferad av Maja Larsson, Marias dotter."


Uppdatering 13/12
Förlaget har helt gratis och generöst skickat mig boken för att jag skrivit om den i bloggen! Jag fick den igår.
Ett varmt och stort tack för den fina julklappen! Jag känner mig så hedrad och glad.
Jag ser fram emot att läsa berättelsen om Maria Larsson.
Tack!

4 kommentarer:

Ptr sa...

Instämmer - den här boken verkar vara något alldeles extra! Läste om den i lokalbladet i våras, Maria Larsson råkade ju bo i min hemstad (även om filmatiseringen av någon anledning är förlagd till Skåne). Maria var verkligen en lidelsefull fotograf, som efter en lång dags slit under knappa förhållanden kunde sätta sig och framkalla bilder en hel natt - att hon bara orkade!

smulan sa...

Hej Peter!
Jag såg ett inslag om boken/filmen på TV idag och jag blev också mycket intresserad. Det ska bli så intressant att läsa och se filmen! Maria verkar ha varit en mycket speciell kvinna.

Allt gott!

PQR sa...

Hej Anita
Med stor glädje råkade jag, som är Agneta Ulfsäter-Troells förläggare för boken /Att människan levde,
/snubbla över din blog. Jag har tagit mig friheten att sätta in en länk på förlagets hemsida till din blog, hoppas du ej har något emot detta.
Jag tar genast bort den ifall du så önskar. Jag skall sända en bok till dig som tack för en trevlig hemsida och för dina positiva ord om boken.
Utgår från att jag hittar din postadress på din hemsida. vänliga hälsningar Ben Johans PQR

smulan sa...

Hej Ben Johan!
Jag tog mig friheten att lägga in ditt mail.
Jag känner mig hedrad och mycket glad för din uppmärksamhet och länkning. Ser verkligen fram emot att få läsa boken.

Varmt tack!
Anita/Smulan