tisdag 6 november 2007

Bra hemsidor i Västra

Jag har ingen länklista i min blog - om man undantar länken till min hemsida... :) Det finns så många bra länkar till hemsidor och bloggar om byar, släktforskning och annat, och skulle jag ta med alla så skulle sidan inte räcka till. På min hemsida har jag däremot några länkar som jag tycker är värda ett besök.

Ibland känns det roligt att lägga ut länkar även här i bloggen på hemsidor/bloggar som intresserar mig, och som jag hoppas kan intressera andra också. Det är bland annat till hemsidor som sätter fokus på en bys historia, kultur och engagemang. Det är ämnen som jag tror de flesta ortsbor och andra som har anknytning till byn, är intresserade av. Förhoppningsvis även inflyttade ortsbor. Det finns massor av sådana bra hemsidor, och många av dem finns "nästgårds" Näsåker här i västra Ångermanland.

En hemsida som jag gärna vill rekommendera är "Junsele byar" - där finns dryga tiotal länkar till olika byar i Junsele, bland annat "Röåns hemsida". För dem som har anknytning till någon av dessa byar eller "bara" är intresserad så gör gärna ett besök! Det finns så mycket bygdehistoria, intresse och lokalt engagemang på dessa hemsidor.

För släktforskare och andra, finns det ett par mycket bra och användbara hemsidor som är skapade av två jätteduktiga släktforskare från Näsåker, bröder dessutom, Magnus och Mats Johansson. Magnus hemsida är ett fantastiskt forum för alla oss som är intresserade av släktforskning i Näsåker. Magnus har lagt ner mycket arbete och uppdaterar fortlöpande hemsidan med nya uppgifter på personer som bott i byarna inom Ådalsliden och Resele.

Mats hemsida har samma upplägg och berör Junsele och Ramseles byar och befolkning. Rosor till Magnus och Mats!


Uppdatering 7/11. - Ny hemsida!

Upptäcker idag att det finns en ny hemsida om Mikael Wiklunds dokumentärfilm av och med Nicke Sjödin "På min breda och fula dialekt". Toppen!

Här visas filmen den närmsta tiden:

18/11 Backe. Biolokalen kl 18.00

22/11 Sunnersta. Sunnersta Folketshus kl 19.00

24/11 Ramsele. Faxen kl 14.00

25/11 Sollefteå. Hullsta Gård kl 13.00

5/12 Långsele. Långsele Bio kl 19.00

3/1 Styresholm. Styresholmspelen kl 19.00

5 kommentarer:

Undrande sa...

Har inte Näsåker någon hemsida?

Smulan sa...

Joo....

Anna J. sa...

Näsåkers hemsida är den sämsta jag sett. Den är en sida för "gröna vågarna" - de inflyttade näsåkersborna. En hemsida för inbördes beundran....

Det skulle vara roligt om någon skapade en hemsida som berörde hela befolkningen, inte enbart den klick som tror sig tala för alla invånarna i Näsåker. Till och med länkarna går till de egna intressenterna! Trist.

smulan sa...

Anna!
Jag är benägen att hålla med dig. Det är tråkigt att de ansvariga för hemsidan inte förmår att intressera sig för lite mera än de egna intressena. Det är en mycket smal - och ganska ointressant hemsida för de allra flesta, tycker jag.

Anonym sa...

Finns de inga släktforsknings sidor om Långsele.