torsdag 8 november 2007

William Mc Taggart


Den här söta lilla oljemålningen - "Spring" från 1884 - av William Mc Taggart såg jag på National Gallery i Edinburgh i somras. William Mc Taggart levde 1835-1910 i Skottland och kallades ofta för den skotske impressionisten.

6 kommentarer:

Anonym sa...

God morgon Smulan
Håller med dig till fullo. Vilken härlig målning. Är den stor?

Angående konst i allmänhet - jag har använt din länk till "antikprat" men jösses vad trist. Är ju bara samma skitsnack där som på vanliga chater. Jag ger upp nu.

Hej från Evy

smulan sa...

Hej Evy!
Nja, målningen är ca 45x60 cm enligt det kort av målningen jag köpte på National Gallery.

"Antikprat" är ganska oseriös, tycker jag också. Det finns många kunniga där, men svaren är ofta otrevliga och ovänliga. Jag håller helt med!

smulan sa...

Evy! Jga var in och läste "chatten" :) Och jag skrattade! Speciellt åt "Åsa Nesse".

Tyvärr Evy är det nog rätt det som sägs; tavlan har inget värde, förutom ett personligt värde, och att få veta konstnären är ibland som att leta en nål i en höstack. Jag vet - jag har sedan flera år sökt en konstnär till en fin oljemålning, men det verkar vara lönlöst. Efterlysningen om den i AF finns på min hemsida (Blandat)

Inkan sa...

Underbart motiv - det "känns" nästan som hemma i Jämtland om man ser på naturen som är avbildad.
Den tavlan ville jag ha...

smulan sa...

Ja, den skotska naturen liknar ganska mycket Norrland på sina ställen. Mc Taggart blev ju sedemera en mycket duktig naturmålare också.

Jag tycker också att den här tavlan är så söt...

Ada sa...

På tal om oseriöst på Antikprat, jag har precis startat www.antikforum.eu (har sedan tidigare www.retroforum.se) och det är seriöst! Problem uppstår när man diskuterar helt anonymt, och det är det man ser på Antikprat