fredag 29 juni 2007

Rom - mina drömmars stadEtt vackert kort kom idag. Det är Karin som befinner sig i min favoritstad, Rom. Där är det varmt nu, mycket varmt. Men havet ligger en timmes resa bort, och det är inte så dumt det heller.

Jag önskar dig, Karin, en fortsatt fin tid i städernas stad - Rom!

2 kommentarer:

Inkan sa...

Vilket spännande kort... hus som mer eller mindre förfaller -och så alla dessa blommor.
Det finns alltid en plats för blommor :) Det säger en del om attityden hos dem som bor där; det finns alltid rum för skönhet och växtkraft.
Vilken skillnad mot en del andra storstadsmiljöer som t ex NewYork's slumområden; Ingen bryr sig. Jag såg en del sådan kort som min äldste son tog när han bodde i USA. De reste runt i N.Y och vilka enorma skillnader. På en del ställen såg folk lika förfallna ut som husen.

smulan sa...

Du har så rätt Inkan. Många hus i Rom (speciellt i Trastevere; den gamla stadsdelen) är ganska förfallna av ålder. Men trots allt finns en otrolig skönhet. Romarna älskar sina gamla hus och skapar så mycket vackert på dem, så det är en fröjd att uppleva. Blommor och träd på balkonger, fönster och altaner. Rom är en mycket levande och inspirerande stad. Och mycket trängsel...:)
Och otroligt vacker!