fredag 2 mars 2007

Från köksfönstret
Det här är vad jag ser från mitt köksfönster just nu! Två älgar borta vid skogsbrynet.

Än har inte våra hundar sett dem.... det är så tyst ute i hundgården.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nejmen så fantastiskt Smulan; har det hänt att de kommit fram till ditt hus någongång?

FÖr några år sedan så hÖrde jag på Radio Sweden en dam beskriva hur det var att ha en älg på tomten, som inte ville gå därifrån. Den brukade stå och kika in genom fÖnstren. :)

Borde nog tala om att jag har haft en del problem med kommentarsidan på din och andra " Blogger" bloggar idag. Kanske har det lÖst sig nu.

Lillan

Anonym sa...

Hej Smulan
En mäktig syn älgar. Men här var det ett tag sedan jag såg någon. De finns för jag har sett spåren, men de är inte många nu för tiden. För ca 20 år sedan vaknade vi en morgon och hade 5 älgar utanför sovrumsfönstret, smaskandes på fallfrukt. Minns idag inte hur fördelningen var men där fanns i alla fall en tjur, en eller två kor och några kalvar. Gissa om kameran gick varm. Men det var innan digitalkamerans era så de fotona är gömda i något gammalt album.

Ha en skön helg och njut av naturens under önskar dig Evy

Evas blogg sa...

Det är mäktiga djur! Så otroligt graciösa trots att de är så stora. Hoppas du får en solig och skön helg. Här har det varit en underbar vårdag idag.

smulan sa...

Det händer av och till att vi ser älgar där vi bor - det är alltid lika roligt!
Jag har varit borta ikväll, men min man säger att älgarna (en ko och kalv) har varit synliga ute på åkern hela em. De har t.o.m. legat och vilat i snön. Så småningom fick hundarna syn på dem och det har varit ett himla liv på dem hela kvällen. Även vår sjuka hund som är inne har "känt vittring". Det är ju ett gott hopp om att hon blir frisk igen!

Lillan, jag har haft problem med inloggningar en längre tid på olika bloggar. Det verkar vara ett ständigt problem hos Blogger!

smulan sa...

Eva! Det har varit en ljuvligt skön och solig dag idag! Tyvärr har jag varit upptagen hela dan, men imorgon blir det absolut en lång skidtur om solen lyser och min man sköter om vår nyopererade hund.

Anonym sa...

Tänk om det varit bärtider. Då hade du inte torts plocka några bär om du måst gå förbi älgarna.
Ha en bra dag med en solig skidtur.
rune

smulan sa...

Nej, men Rune! Tror du jag är rädd för älgar?? Men hade det varit björnar, då hade jag inte gått en meter från huset....

Hoppas allt är väl med dig? Ett mail kommer snart.

Kram Anita

Per-Erik Gustafsson sa...

Kände personligen både Erik Oskar och Gustaf Fängström mitten på 50-talet bosatta i Fängsjön. Släktförhllande?

Anita sa...

Hej Per-Erik,

Visst var vi släkt. Gustaf och Oskas var kusin med min mormor.