Translate

tisdag 28 november 2006

Dockorna i Trastevere




Den här bilden är tagen i den gamla stadsdelen Trastevere i Rom en vacker vårdag för några år sedan. Min man och jag flanerade sakta i morgonsolen, när jag plötsligt kände mig iakttagen.... Jag tittade upp och får se ett par dockor som sitter i ett par fönster och tittar ner på oss från det övergivna, gamla huset.

Har dockorna gjort en husockupation? Är det en konstnärlig installation eller har dockorna - enligt en möjlig albansk tradition - en uppgift att "vakta" det gamla, övergivna huset i Rom?





4 kommentarer:

Anonym sa...

hej Smulan

Vilken härlig bild :-D

Kanske sitter dockorna där av samma anledning som den nalle jag härom dagen såg sittandes på en parkeringsautomat. Upphittad och placerad så att eventuell ägare lättare ska hitta tillbaka till sin kära leksak. Dessa dockor blev kanske kvar i huset då det utrymdes och de som sedan besiktade det fann dem och placerade dem i fönstren. Lite oromantiskt kanske, men mycket praktiskt. Eller å andra sidan mycket romantiskt då man kan se det som att besiktningsmannen/kvinnan inte kunde med att bara kassera upphittade dockor utan såg dem som egna väsen.

Hälsningar Evy

Anonym sa...

Dockor, som en slags vakter vid husockupation.. Det tror jag har använts på andra ställen också. I Danmark t ex.

Jag har försökt skicka mail till dig, Smulan. Det fungerar, vad jag kan se, inte på datorn jag har tillgång till just nu. Mailet går inte att skicka. En spärr, möjligen (!?)

Karin

Anonym sa...

Gomorron! Jag är benägen att hålla med er. "Sanningen" om dockornas belägenhet är nog så krass som ni beskriver. Att dockorna blivit kvarlämnade (kanske av någon teatergrupp)och blivit satta i fönstret. Det är nog ganska troligt.

Men det känns roligt att fantisera, eller hur?

Anonym sa...

Det är en helt underbar bild, helt fantastisk. Väcker så många fantasier inom en. Och så taggtråden, som om den säger: Rör inte dockorna, de tillhör huset! Nämen har du också bytt till betablogger, då går det inte att länka till min blogg. Eva på Frösön