fredag 16 december 2005

Svanar i vinterlandskapFotograf: Peter Funke http://korsningen.blogspot.com/

En av de första, kalla dagarna i höstas - när isen höll på att lägga sig - landade en hel familj med sex svanar i den lilla vak i sjön som fortfarande var öppen. Vi blev väldigt oroliga att svanarna skulle bli kvar, att de inte skulle hinna flyga iväg till varmare trakter och öppet vatten innan det blev för kallt och sjön blev helt täckt av is. Varje dag tittade vi oroligt efter svanarna i vaken - varför gjorde de sig ingen brådska? Men en dag var de borta - och lättnaden blev stor.
Vi hoppas, att de har det bra där de nu är. Välkommen åter till våren!

5 kommentarer:

Inkan sa...

Å denna bild är så fin och man kan nästan känna kylan bara genom att titta. Tän dessa fåglar som står ut med vinter och isande vatten in i det längsta. brrr...

Anonym sa...

Svinkallt svanbad svindlande syn!


blogsurfare

Inkan sa...

Hej Smulan!
Nu ska jag "skvallra" att inlägget med ord på "s" är skrivet av min granne - hon blev så förtjust i det "svala" kortet att hon ville tala om det. Hon tänkte skriva under med "sval svala" -men kom på att svalorna ej finns i landet just nu. Så då blev det surfare eftersom hon surfat runt på våra bloggar (hon har inte dator & internet, och tyckte att våra bloggar var jättefina)

Inkan :)

Anonym sa...

Jag är smickrad över ditt bildval...:-)

P.

smulan sa...

Ja, visst är det en vacker bild av svanarna! Tack Peter!