onsdag 6 augusti 2014

Vandring i Skuleskogens naturreservat

För några dagar sedan kom vi hem efter ett par dagars varm, underbar men delvis strapatsrik vandring i Skuleskogens naturreservat. Det är den stora skogen vid Höga kusten som varit hem för både troll och rövare. Och nu har tre nya rövare vandrat i skogen. ;) 

Det är en otroligt vacker natur i reservatet. Ofta kan man under vandringen njuta av utsikten över havsbandet som är helt fantastisk. Det är bara såå vackert! :)  Vägen upp från den södra delen av reservatet till Slåttdalsskrevan var ganska stenig, men efter det ståtliga skrevan så blev det lättare att gå.

Vi tältade och sov över vid Tärnätttvattnet, en ljuvlig oas/tjärn mitt i reservatet, innan den tuffaste vandringen nerför ett långt stenskravel-övergång började nästa dag. Det var den tuffaste vandringen sedan turen till Kebnekaises sydtopp för tio år sedan.. Tufft, mycket tufft. Men vi kom helskinnade ner, tack och lov..

Vandringen tillbaka gick efter kustbandet och vi passerade bl.a. de vackra Näskebodarna intill havet. Det blev flera trevliga möten med andra vandrare och lilla Skule-trollet Sally skötte sig med den värdighet som ett troll ska ha. ;)

Men turen upptill Skulebergets topp tar vi en annan gång. Med linbana! ;)


Slåttdalsskrevan

Tärnättvattnet
 
Tärnättvattnet. Middagen - tortellini med korv! :)

Havsbandet i morgonsol

Stenskulpturer bland stora stenras efter inlandsisen

Lilla trollet Sally i rövarskogen

Vilopaus

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Tänkte bara inflika om att dessa stenskulpturer är gjort av människan och är strikt förbjudet eftersom man förstör flera tusen år av naturens egen skapelse och de Kartlavar som har växt på stenarna under flera tusen år. Men det visste du kanske gissar jag?

Mvh Jacob.

Anita sa...

Ja, nu var det inte vi som skapade dessa stenskulpturer.. ;) De är i alla fall vackra att se på!