tisdag 29 april 2014

Våren är här!

Det känns underbart att våren kom så fort i år. Sjön gick upp ovanligt tidigt; redan för flera dagar sedan. Sädesärlan kom som vanligt den artonde april - hon håller alltid tiden vilket väder det än är! :) Fyra ärlor trippar runt på gården och bekräftar nu att våren är här!

Vi har haft en hel veckas underbart väder med sol och värme. Snön har nästan försvunnit, vägarna har torkat upp, vinterdäcken är utbytta och tussilagon har redan blommat färdigt. Just idag är det lite kallare och blåsigare, men i skogen är det lugnt och skönt. Lilla Sally och jag kunde gå "torrskodda" på dagens skogspromenad, trots att bäckarna är överfulla med smältvatten. Att Sally gillar att bada i bäckarna får man stå ut med - hon är duktig att ta sig upp ur vattnet så liten hon är. :)

Sally är en tuff liten brud, men idag när hon mötte sin första älg var hon inte fullt så kaxig.;)  Inte förrän älgen tog det säkra för det osäkra och sprang till skogs så drog hon iväg en bit för att kolla läget. Men hon kom tillbaka ganska snart. Skönt, tyckte matte! ;)

Jag vill önska alla som händelsevis tittar in här en riktig skön valborgshelg och en underbar vår!


1 kommentar:

Steve sa...

Det är lätt att vara kaxig på lite avstånd.
En skön Valborg till dig oxå.