tisdag 10 april 2012

Telias policy


För er som har fast telefoni - tänk er för innan ni säger upp den. Telia stänger av återkopplingsmöjligheten så snart de får chansen! Det hände oss strax före påsk...

Den mobila telefonuppkopplingen, Telia och övriga operatörers, fungerar mycket dåligt hos oss och inte alls i andra skogsbyar i området, men trots det väljer Telia att strypa det fasta telefonnätet så snart de får tillfälle.

Någon vecka före påsk bytte jag internetoperatör från Telia till Net 1. Det fungerade mycket bra och jag hoppades därför att även en mobil telefoni med samma operatör skulle kunna ersätta den fasta telefonin hos Telia.  Sagt och gjort; efter en del problem på vägen bytte jag operatör, vilket visade sig inte vara helt lyckat. Den mobila telefonin med Net 1 fungerade inte så bra som jag hoppats.

Jag ringde Telia samma dag som jag fick och prövat Net 1:s abonnemang, och önskade återta mitt fasta telefonabonnemang hos Telia. Det skulle inte innebära några problem enligt den information jag då fick. Jag fick ett datum när den fasta telefonin skulle sättas in igen.

När jag inte fick abonnemanget den dag som utlovats ringde jag upp Telia igen. Svaret blev att en återkoppling var omöjligt! Möjligen skulle jag kunna få en återkoppling till fast telefoni igen till ett pris av 10-15 000 kronor.. !! (Märk väl att inga telefontrådar är borttagna!)

Jag blev helt stum!

Så är Telias policy numera..

5 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Det är konstigt att moralen ska vara så låg hos de olika teleföretagen och att inget blir gjort för att stävja maktfullkomligheten.
Vi har blivit uppringda ett antal gånger och blivit informerade om att det är lika bra att säga upp det fasta för det kommer ändå att tas bort eller så ska det priset höjas till oanade höjder.
Än har jag inte gått på det!

Christina sa...

Oj - det var verkligen fräckt, speciellt med tanke på vilken vinst de går med varje år ;-(

Anonym sa...

Konstigt att din Net1-telefon inte funkar tillfredsställande när du verkar nöjd med uppkopplingen mot internet. Jag har också Net1 och båda funktionerna är bra. Skönt att slippa Telia, de lyckades få en på dåligt humör mest hela tiden.
Tomas

Anita sa...

Tomas: Allting är relativt ;), men det blev en stor skillnad i hastighet på internetuppkopplingen med Net 1 i jämförelse med Telias mobila bredband där hastigheten var som högst 238 Kb/s. Jag hoppades att även Net 1 skulle räcka till för en bra telefoni, men det gör inte det. Jag ska pröva med riktantenn så får vi se om det blir bättre.

För jag håller med dig - kan man slippa Telia så vore det guld värt. ;)

Anonym sa...

Det som kostar i detta fallet är en utbyggnad av stationen eftersom någon annan fått din plats i den nuvarande. Det finns bara ett visst antal platser i en station och ibland även folk på kö till den.