onsdag 25 april 2012

Glädjor!
Idag missade jag två flygande "varelser".. ;)

Jag har länge väntat på att sädesärlan ska dyka upp i Omsjö igen, och plötsligt när jag satte mig ute en stund i det vackra vädret så hörde jag ett glatt kvittrande uppe på husnocken. Jag tittade upp och såg sädesärlan välkomnande tittar på mig och åååh...  så glad jag blev!! Jag skyndade mig in för att hämta kameran men när jag kom ut igen så var sädesärlan borta.. Men jag vet att hon kommer tillbaka igen, och den lilla glädjespriderskan ska veta att hon är sååå välkommen tillbaka till Omsjö igen!

För några timmar hörde min man att ett flygplan flög över vårt hus ganska lågt, men han brydde sig inte om det och jag måste ha slumrat en stund för jag hörde det inte. Men så kommer några flygfoton nerdimpande i min e-post och här är resultatet från den flygturen!

Så synd Harriet och Dick, att jag missade flygplanet. Jag skulle ha gått ut och vinkat! :)

Men får man se sådana här vackra kort istället över vår by så må det vara hänt. ;) Tack snälla rara ni. En massa kramar från oss!

5 kommentarer:

Martin Bergman sa...

Anita, du är en av de underbaraste människor som beskriver din hembygd på ett imponerande sätt. Jag är djupt imponerad!
Martin i Ekskogen, men som snart blir Lomvägen i Sollentuna

Anita sa...

Martin, Som du vet så har livet på landet både glädjor och oro ;), men just nu väljer jag att se glädjen av att våren är på väg och flyttfåglarna har kommit. :)

Jag känner med dig när det gäller flytten, men viss om att Kärrdal är ett trivsamt område så tror jag ni kommer att trivas! Allt gott!

Steve sa...

Vackra foton.Vår sädesärla har kommit som vanligt. Den brukar sedan följa mig under gräsklippningssäsongen som börjsr om 20 dagar. Tror jag.

Tuvstarr sa...

Kände samma glädje när jag såg första svalorna häromdagen. Det sägs: en svala gör ingen sommar, men faktiskt fick vi över trettio grader varmt igår :-)
Fina bilder, tänkte inte att det är fortfarande så vinterligt hos er.
Ha en bra söndagskväll.
Hälsningar från Tyskland.

Anita sa...

Steve: Idag börjar vårkrattningen. Är säker på att sädesärlan följer oss! :)

Tuvstarr: Än dröjer det innan svalan kommer till oss. Men d e n dagen är också en stor glädje! Allt gott till dig!