lördag 24 mars 2012

Kebnekaise

Med  Kebnekaises sydtopp i horisonten!

Kebnekaise har varit i fokus den senaste tiden. Den svåra olyckan med Herculesplanet som störtade i fjällväggen mellan syd- och nordtoppen på Kebnekaise för ett par veckor sedan var svår att ta till sig.  Flygolyckan fick mig att minnas när vi för åtta år sedan stod högst upp på Kebnekaises sydtopp och tittade ner över fjällkanten och såg nordtoppen i horisonten. Det var en obeskrivlig känsla att se hela fjällmassivet breda ut sig framför sina ögon. Jag kan erkänna, höjdrädd som jag är, att jag höll min man krampaktigt i handen när vi stod vid kanten på sydtoppen! ;)

Det är lite svårt att förstå att just nedanför sydtoppen flög ett flygplan in i fjällväggen och många människor miste livet..

Jag har skrivit om den strapatsrika fjällvandringen upp till Kebnekaise. För den som är intresserad så finns  det här:

http://smulansblog.blogspot.se/2006/11/ett-fantastiskt-resml_18.html

4 kommentarer:

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Det är en otroligt vacker plats. Så tragiskt det som hände besättningen på Herculesplanet. Lider med de anhöriga.

Anita sa...

DOB: Ja, Kebnekaise har, liksom hela vår vackra fjällvärld, en natur att glädjas över. En ynnest att få vara i och uppleva!

Steve sa...

Att bestiga Keb är en av de saker jag inte hinner med i detta liv. D har däremot varit på toppen så hon har berättat för mig.

Anita sa...

Steve: Ett litet tips: det finns möjligheter att ta helikopter från Nikkaloukta till toppstugan nära sydtoppen. Några tusen kostar det, men en möjlighet.

Allt gott från ett soligt Omsjö!