torsdag 27 januari 2011

Från dagens skidtur

Utsikt över Storsjön

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anita !
Vad härligt du har det.
Vet du vad alla öar heter?
Har hört att alla öar har ett namn.
Hälsningar Marja-Lisa.

Anita sa...

Hej Marja-Lisa! Det lär finnas ca 36 öar på Storsjön och jag tror alla har namn.

Jag lägger ut en karta med några av öarnas namn.

Allt gott!

Vivi-Anne sa...

Vilken vacker bild över Storsjön!
Vivi-Anne

Jonna sa...

Vilka vackra bilder du tagit när du varit ute och åkt skidor! Till nästa vinter ska jag också skaffa skidor. Det verkar ju så mysigt att åka ut sådär :)

Ja min mamma har också flyttat till Grundtjärn, hon bor ganska nära mig i ett grönt hus. Hon har bott här sen mitten av september.
Vi får ta och ses allihopa nån dag! Hade varit riktigt trevligt :)

Kram!

Anita sa...

Jonna! Jag tror du kommer att älska åka skidor! Det är så roligt.

Jag hoppas också att vi ska träffas. Kanske åker jag skidor över Storsjön nån dag! ;)

Anonym sa...

Hej. Storsjön är en av de vackraste sjöar jag vet och kändes oändligt stor och farlig när jag var liten. Man varnade alltid för svaga isar på vissa ställen under vintrarna och jag var jätterädd att gå eller åka skidor där även om nån vuxen var med.
Jag har hört sägas att det som nu heter Lövnäsholmarna tidigare kallades Vojen efter de finnar som bodde där för länge sedan. Finns det något belägg för det?
Hälsningar Lena

Anita sa...

Lena: Det varnas, tycker jag, alla vintrar för vindvakor både på Storsjön och Karvsjön, men jag har inte råkat ut för någon (ännu) trots att jag åker mycket skidor på Storsjön. Tack och lov!

Om Vojen har funnits/finns runt Lövnäsholmarna vet vi inte (frågade Kenneth), men att sundet mellan Farfarsön och fastlandet kallas Vojen det vet jag! ;) Vet du vad Vojen betyder?

Anita sa...

Lena: Jag tog mig friheten och kopierade din fråga och mitt svar till inlägget med kartan över Storsjön. Lättare att kola kartan! ;)