måndag 9 augusti 2010

Ny bloggmall.. / Uppdatering

Jag har nyligen uppdaterat Blogger, och fick för mig igår att testa de nya bloggmallarna. Jag råkade spara en av dem och det gick inte att ångra! Oj, vilken panik jag fick! Alla ursprungliga färger var raderade och hela designen kändes fel. De uppdaterade Blogger-verktygen  liknar inte alls de förra och jag fick några timmars arbete med att hitta alla verktyg och försöka återställa det som jag kunde göra. Jag är fortfarande inte nöjd, men kanske blir det bra så småningom...

Vet någon hur man får bloggrubriken placerat mitt på blogghuvudets foto? Jag har prövat allt, men kan inte få till det....


Uppdatering:

Vad gjorde man utan sina bloggvänner! TACK för alla tips och råd jag fått ang. de problem jag fick när jag uppdaterade Blogger.

Jag prövar mig fortfarande fram bland alla verktygsmallar, så får jag se var jag landar så småningom.

Eftersom bloggrubriken inte går att centrera i den nya bloggmallen, så erbjöd sig bloggvännen Christina att göra centreringen i Photoshop. Tack, tack snälla! Bloggrubriken blir tyvärr inte länkbar efter den redigeringen. Men jag gjorde en gadget istället i sidospalten med länk till första sidan. Dessutom är den lilla bloggrubriken till vänster på fotot klickbart för att komma till första sidan.

TACK Christina! Och tack alla andra!

Ni är bäst!

25 kommentarer:

Elisabet sa...

Fy, så hemskt! Jag testade på min gamla blogg ., www.cikoria.blogspot.com, men blev inte nöjd och kunde inte heller ångra .., man kan ju spara den gamla mallen först och det borde jag ha gjort.

Nu ska jag inte krångla mig in på några nymodigheter nån fler gång .-), hälsar den enjängda madamen i Halland.

Men din blev ju fin, tycker jag.

Anita sa...

Elisabet: Ja, det var inte roligt. Jag trodde att man kunde ångra, men se det gick inte. Öht tycker jag att de nya bloggmallarna är mycket fulare än de förra, och verktygen är mycket krångligare. Jag har tyckt Blogger varit lätt att hantera, men just nu vet jag inte..

Jag använder Word Press i en annan blogg (Pelle Molinsällskapets blogg)Jag har inte gillat WP speciellt bra tidigare, men den känns faktiskt lättare nu.

Viola sa...

Ja, det blev lite annorlunda efter att jag, nyfiken som jag är, tryckt på några knappar. Jag tror faktiskt inte att headerns text kan placeras fritt som förr. Mejla Blogger och uppmärksamma dem på detta är väl det enda man kan göra!
Tjingeling.

Elisabet sa...

Och jag håller med dig .., jag tycker att dom nya blogg-bakgrunderna är röriga och stökiga ...

Anonym sa...

Hej Anita

Jag fick en liten chock när jag öppnade din blogg idag. Har jättesvårt för att läsa texten då den vill flyta ihop. Jag tror jag har fått problem med mina ögon för det tar enorm tid att läsa sådan här text.
Din presentation till höger är lättare att läsa av någon anledning men det är väl samma stil, eller hur? Jag föredrar fetstil nu för tiden :(

Hej från Evy

Anita sa...

Viola: Ja, jag ser att du också ändrat mall. Jag tror som du, att det är omöjligt att placera om texten. Ska mejla Blogger.

Elisabet: Mycket sämre!

Evy: Oj, då! Jag har inga problem att läsa texten. Är det flera som har problem med det?

Ska redigera brödtexten i em, så får vi ser hur om det blir bättre. Nu ska vi ge oss iväg till Ö-vik! ;)

Gun i Granbo sa...

Gud vad det har blivit, ingen ordning, små och stora bokstäver och felstavning, så här står det i min dator:

Fick Nagra timmars Arbete MED Att hitta Alla Verktyg OCH försöka återställa SOM DET JAG Kunde Gora. JAG Känner jag mig sminkad Fortfarande integre Nöjd , män kanske blir DET bh sa småningom ...

Man undrar ju lite vad som menas med det sista.

reneesfotoblogg sa...

Kan du inte välja om den gamla mallen, eller finns den inte bland förslagen längre?
Inte tycker jag att denna är så fel, den är ren, snygg och lättöverskådlig men fonten kanske kunde ändras om den här är svårläst.
mvh R

Anita sa...

Gun: Fanns texten på Blogger..??

Reneé: Nej, den gamla mallen finns inte med längre. Kolla gärna på förslagen direkt när du loggat in, så kan du se vad som finns att välja.

Jag har ändrat lite på avståndet mellan inlägg och sidogadgeter, men trots det så ryms inte de stora bilderna inom "ramen" - se ex. fjällkortet..

Ska dock jobba vidare med layouten..

Anita sa...

Tillägg: Finns din mall med i ditt urval?

Anonym sa...

Faktiskt Anita, så läser jag denna text lättare. Den verkar mindre än den i morse, men bättre sammanhållen. Kan den ha varit för spretig i stilen så jag inte såg linjerna? Läste en annan blogg härom dagen och den var skriven med sådan där spinkig text på grön botten. Jag såg nästan inte ett ord utan ansträngning :(

Fortsatt trevlig kväll från Evy

Anita sa...

Så bra Evy! Jag prövar mig fram fortfarande..

Men.. jag gillar INTE den här uppdateringen av Blogger.

Det är bara att göra det bästa av det..

Allt gott!

Tuvstarr sa...

Oj, har också funderat att leka lite med blogg-layouten, men har inte hunnit med det tills nu. Skulle kanske låta bli, efter allt man får läsa här i kommentarerna. Fast jag tycker inte att din ny bloggmall är så hemsk. Endast bokstäverna kunde vara lite större kanske, men annars så ser det helt bra ut.
Angående ditt bloggrubriken kan du kanske bearbeta bilden med Photoshop innan du laddar in det i ditt blogghuvud. Då är det ju möjligt att placera skriften där du vill ha den, i Photoshop alltså.

Anita sa...

Tuvsatarr: Jag är inte nöjd med verktygen i den här versionen. Mycket saknas dessutom.
Jag har länge funderat på Photoshop. Kollade lite på nätet. Den kostar över 11.000 i inköp! Är det verkligen möjligt? Alldeles för dyrt!

Såg att det finns en gratis nedladdning av en äldre version av Photoshop som räcker 30 dagar. Kanske ska jag pröva den.

För att kunna redigera bilden åtminsone! ;)

Kram!

Anita sa...

Tuvstarr: Jag har förstorat texten något. Blev det bättre nu?

Anonym sa...

Du kan ju alltid skaffa Photoshop Elements. Det är en billigare variant av programmet Photoshop och lite förenklat. Passar utmärkt för den som inte vill lägga ner för mycket tid på sin fotoredigering.

Hej från Evy

smulan sa...

Tack Evy för tipset! Jag tittade lite på programmet på nätet. Det kostade ca 1000 kr, vilket kan vara rimligt. Att ladda ner ett testprogram dock är orimligt (mer 1 GB!) med min hastighet på datorn.

Jag får nog avstå tills vidare...

Har du Photoshop?

Kram!

Christina sa...

Anita - om du vill kan jag redigera headern åt dig i Photoshop och sätta in ditt namn i mitten.
Har du kvar min e-post?

Christina sa...

Glömde klicka i uppföljningsrutan, så nu gör jag det.

Tuvstarr sa...

Tack, jag tycker, det är bättre nu.

Anita sa...

Åh, Christina vad rar du är! Jag har din mailadress. Mail kommer.

Kram Anita

Viola sa...

Jag tror jag har hittat hur du får tillbaka din gamla mall.

Gå in på "Design", klicka på "Redigera HTML". Längst ner finns de gamla mallarna.

Så här står det:
"Du kan fortfarande använda gamla mallar för bloggen, men du har inte åtkomst till många nya funktioner som malldesignern.
Layoutmallar (lanserades 2006)

Välj layoutmall
Klassiska mallar
Återgå till klassisk mall"

LYCKA TILL! Kanske har du vant dej emd det nya?????

Anonym sa...

Viola! Nej, men...! Är det så? Jag ska genast kolla.

Fast jag tror inte att jag ändrar tillbaka nu...

Men tack snälla du för tipset!

Anonym sa...

Viola: Jag hittade sidan. Fast jag skulle inte våga klicka på någon mall igen.. Hur klassisk den än är - tänk om det blir fel igen! ;)

Anita sa...

"Anonym" ovan är förstås jag: Anita ;)