måndag 2 augusti 2010

Var finns hjortronen?

(Bilden är lånad)

Nej, tyvärr ser det inte ut som det finns så mycket hjortron i år... Jag har varit ute och tittat och försökt hitta hjortron på de ställen som jag brukar plocka hjortron, men jag har bara hittat ca en halv liter allt som allt. Är det jag som haft otur, eller.. ?

Var finns hjortronen...? Någon som vet? ;)

10 kommentarer:

Christina sa...

Jag tror inte någon kommer att tala om det, ifall de vet ;)

Skämt åsido så är jag förvånad över hur mycket blåbär det finns just nu, jag trodde de skulle torka bort. Kantarellerna är det inte heller något fel på :)
Växer det kantareller uppe hos er förresten?

Anita sa...

Christina: Nej, ingen talar om sina hjortronställen! Inte jag heller.. ;)

Men de få hjortron jag hittat så undrar jag om det är en lokal brist, eller om det är så överallt? I fjällen såg jag några hjortronkartar, men dom räknar jag inte eftersom de låg efter vandringsleden.

Jag har inte tittat efter blåbär ännu (jag gissar att det är något för tidigt) och kantareller finns tyvärr inte där jag bor. Jag saknar dem!

Inkan sa...

Det finns ovanligt lite hjortron på Rörö-myren där min broder var förra veckan. Han brukar plocka flera liuter där varje sommar.

MEN å andra sidan hade han fått höra av en fjällvandrare att det fanns myrar högre upp (liggande i s.k "solbo") som var rika på bär.

Själv har jag en liten köpt burk med hjortron i kylskåpet- ska bjuda på vanillaglace med varma när sonsonen återvänder från morfar i Amerika. Då blir han glad.

Anita sa...

Inkan, ja, det verkar vara lokala variationer av hjortron. Har just fått veta att i norra Dalarna och Sälenfjällen finns det hjortron. Tur att jag har kvar några burkar hjortron sedan förra året! :)

Elisabet sa...

Ja, inte finns dom då här, det kan jag lova dig .-)

Anita sa...

Elisabet: I know! Men ni har så mycket annat istället! Havet till exempel... Ska vi byta? ;)

Anonym sa...

Det finns ju hur mkt Hjortron i år som helst, vi var ute i 2 timmar, 7 st och vi plockade 50 kg tillsammans.. jag själv plockade 6.4 kg :) men jag brukar aldrig plocka bär heller :)

Anita sa...

Anonym: Var bor du? Jag kommer genast! ;)

Anonym sa...

Mjaa allt är övermoget nu men förra veckan var myrarna heeelt orangea!

Anita sa...

Ok, jag tror dig. Inte! ;)