lördag 6 februari 2010

Alfred och Anna Lindström i Västansjö


Det här fina paret heter Johan Alfred Lindström 1864-1932 och Anna Karolina Karlsdotter 1862-1954. Paret bodde i en liten by som heter Västansjö i Ådalsliden och de fick tio barn tillsammans. En av parets söner hette Karl August Lindström och det är Karl Augusts sondotter Vivianne som skickat mig bilden.

Tack Vivianne för det jättefina fotot av din farfars föräldrar!

Här är Alfred och Anna Lindströms familjetavla.

7 kommentarer:

Kersti sa...

Vilket fint fotografi. De ser så vilsamt ut. Undrar just om de sitter där på bron och tar igen sig en söndagseftermiddag kanske.

smulan sa...

Kersti: Jag tycker också om det här fotografiet! Ett rart par.

Anonym sa...

Lite ovanligt att kvinnan sitter med benen isär medan mannen kniper ihop ;-) Det brukar vara tvärtom.

En jättefin bild.

L E

Lena sa...

Det är den första gamla bilden från Västansjö jag har sett. Huset står kvar än i dag, brädfodrad och med gjuten stenfot, och dörren verkar misstänkt lik de dörrar som numera sitter på dasset. Så fantastiskt roligt att se bilden med paret Lindström! Även nu för tiden brukar vi sitta ute på bron i solen på somrarna. Västansjö är som mitt andra hem där jag tillbringar så mycket tid det bara går.

smulan sa...

Hej Lena! Vivianne har berättat att Alfred och Anna bodde först på södra sidan av sjön, men att de sedan flyttade till norra sidan. Huset där var större och bättre. Vilket av husen detta är vet jag inte. Kanske Vivianne vet?

Jag har ett kort till av familjen i Västansjö. Jag skickar det till dig!

Vivianne sa...

Kortet är taget på norra sidan av sjön, alltså där det inte finns några hus kvar.
Vivianne

Viktoria sa...

Hej!

Vilken underbar bild!!

Anna Karolina är systerdotter till min anmoder Brita Stina Henriksdotter f 1843 i Anundsjö. Alfred är son till Brita Stinas man Johan Olof Lindström f 1820 i Roberstfors.

Skulle vara roligt att veta mer om paret!!

Vänliga hälsningar

Viktoria