onsdag 24 februari 2010

Äldreboendet Fridhemmet i Stockholm

Sedan en vecka tillbaka har jag, min man och våra hundar gått i ide. ;) Det är kallt, 35-37 grader minus, och det enda man kan göra är att elda, laga lite extra god mat, läsa böcker och så förstås "jobba" vid datorn med diverse intressant research i bygdeforskning och andra roliga engagemang. Internet är i det avseendet en fantastisk informationskälla och kommunikatör, som jag är så glad över.

Ibland surfar jag runt till olika bloggvänner och skriver en kommentar emellanåt. Och då kan man dyka på en hjärtefråga, som jag gjorde idag:

Jag läste nyss ett skakande inlägg av Annika. Hennes gamla mamma bodde en tid på äldreboendet Fridhemmet på Kungsholmen i Stockholm och dog där för några veckor sedan. Nu berättar Annika lite om hur hennes mamma hade det på äldreboendet, och jag blir skakad och arg långt in i hjärtat. Så här får det inte vara!

Jag vill ju tro och hoppas att äldreboenden som sköts så illa som Fridhemmet inte är så vanligt förekommande, men det kommer allt oftare tecken på att många äldreboenden inte fungerar som vi önskar idag. Jag tror att misskötta äldreboenden är vanligare i storstäder som Stockholm, men det förekommer tyvärr på andra platser också i vårt land.

Jag har tidigare skrivit en del om Attendo Cares ofta miserabla äldreboenden. När det gäller Fridhemmet är det tydligen så att Stadsdelsförvaltningen har köpt tillbaka boendet av Attendo Care och sköts nu av Stockholms stad. Trots det verkar Fridhemmet fungera minst lika dåligt.

Vill du hjälpa Annika att protestera mot de miserabla förhållandena på Fridhemmet så skicka gärna ett mail till

Kungsholmens Stadsdelsförvaltnings kontakt Kerstin Ohlsson kerstin.ohlsson@stockholm.se

Så här skriver Annika om hur det är på Fridhemmet.


Uppdatering:

Enligt en kommentar drivs Fridhemmet sedan 2008 av Temabo AB. info@temabo.se

5 kommentarer:

Jonas Morian sa...

Ett förtydligande bara: Fridhemmet drivs sedan 2008 av Temabo AB.

ab sa...

Tack, Anita!

Nim sa...

Halkade in på ett bananskal när jag googlade Fridhemmet. Jag sommarjobbade där en sommar. Då ägdes det av Attendo Care & jag upprördes mkt av många andra som var anställda där och totalt misskötte de boende osv.. När jag slutade efter mina veckor så berättade jag ALLT för den biträdande chefen som verkade skärrad, men jag vet tyvärr inte hur det gick sen.. Jag hoppas att hon gick vidare med min info..

Anita sa...

Tack Nim för att du berättar! Jag hoppas att Fridhemmets ansvariga har gjort något åt problemen vi det här laget. Om inte, så är det bra, tror jag, att andra kan hitta vad vi skrivit. Det kanske kan hjälpa till att förbättra situationen för de gamla på Fridhemmet.

Tack Nimo för att du hade mod att påtala misskötseln av de gamla! Det behövs m å n g a som du!

Allt gott Anita

Anonym sa...

Fridhemmet är numer ett serviceboende. Min mamma bor där och trivs väldigt bra, för de har aktiviteter för de gamla nästan varje dag. Mamma är nu 94 år och förutom mig och min bror hade hon bara en vän kvar i livet. Nu har hon fått flera nya kompisar som hon tillbringar flera timmar om dagen tillsammans med. Än så länge behöver hon ingen annan service än städning av (den mycket trevliga) lägenheten var 14:e dag, men när den dagen kommer finns både sjuksköterskor och vårdbiträden där.
Birgitta