fredag 24 april 2009

Dagens bild.. älgen


Den här älgen har vistats ganska lång tid på en plats nära vägen. Han verkar vara ganska orädd för både människor och bilar. Man kan stanna bilen för att titta på den, men den fortsätter att stå kvar och tittar uppfordrande.

 - Vad glor du på, ser den ut att tänka. Man ska nog inte gå alltför nära den här älgen.

6 kommentarer:

Christina sa...

Nämen vilken fin bild!!!
Lilla ixus han kan han med :)

Så roligt att du har lagt ut bilden så stor så man verkligen kan sitta och beundra det vackra djuret.
Jag är väldigt svag för älgar.

Hur nära stod du? Det ser nästan ut som konversationsavstånd ;)

Tuvstarr sa...

Åh nej, vilken härlig bild! Jag tror jag skulle glömma fotografera av skräck om jag hade en älg så nära framför mig.

smulan sa...

Jepp, Chrisina - lilla IXUS kan med! :) Älgen stod alldeles intll vägkanten. Hon (för det är en älgko och troligtvis en "fjoling" eller ett par år) Hon var helt orädd och tittade länge på oss i bilen. När vi åkte vidare såg vi en ännu en älgko inne i skogen, så troligtvis rör det sig om ett par stora fjolårskalvar som avvisats av sin mor.

Nej men Tuvstarr! Inte kan man väl vara rädd för älgar!! Älgkon stod alldeles intill vägen coh var bara nyfiken på oss. Helt orädd.

Christina sa...

Ja, en fjolårskalv måste det ju ha varit, glömde bort vilken årstid det är :)
Fjolingarna kan man verkligen komma nära. Jag brukar prata babyspråk med dom, fast nu är det så tunnsått med älg så det var några år sedan sist.
Suveränt foto hur som helst!

Anonym sa...

Jättefin bild. Men nog tyckte jag den såg uppstoppad ut så tydligt som det där fotot är ;-)
Skämt åsido - inte går då jag nära någon älg, och särskilt inte en nyss bortsparkad fjolårskalv. Vi hade en sådan här förra året och den betedde sig helt fnoskigt. Sprang i cirklar och trampade upp till max. Vi blev väldigt less på det djuret måste jag säga. Och sparkas kan de något hemskt. Så det så :D

Hej från Evy

smulan sa...

Christina och Evy: Fjolingarna är som ni säger yra och ganska orädda den här årstiden. Man får se upp i trafiken - för de springer gärna ut på vägarna.