torsdag 5 mars 2009

Senaste nyttJag har äntligen kommit till skott och köpt en bärbar dator - en laptop. Men jisses vad besvärligt det är att använda den lilla pekplattan! Nej, jag kommer att använda en vanlig datormus istället. Att jag sedan inte heller lyckades lägga in en komplett släktforsknings-databas är frustrerande, men jag hoppas det ordnar sig så småningom. Jag är totalt oteknisk när det gäller datorer, men jag är duktig att använda dem...! :) Det ska bli roligt att se hur mycket användning jag får av min nya laptop. Kul är det i alla fall med något nytt!

Något annat nytt som är mindre roligt är att Konsum Nord överväger att överge den lokala mjölkleverantören Milko för Arla som har ett bredare sortiment. Det känns märkligt eftersom Konsum Nord i sin marknadsföring påpekat vikten av närproducerade livsmedel, vilket Milko är, och då tycker jag de borde visa i handling att de lever upp till det.

15 kommentarer:

Christina sa...

Grattis till laptopen! Jag har vanlig mus till min och när jag använder den inomhus har jag även ett särskilt tangentbord inkopplat.
Man får en konstig armställning om man skriver mycket och länge på de befintliga tangenterna.

Så trist med Konsums kovändning. Nu förstår jag plötsligt bloggar från Skåne.

Tuvstarr sa...

Grattis till din ny dator. Det med musen är en vanafråga, men man kan ju inkoppla en vanlig mus.
Det där med Arla är inte roligt. Här hände det precis som det börjar hos er i Sverige nu. De stora koncernerna förstörer många små existenser, böndernas i detta fall. Hemskt!

Anonym sa...

Grattis till laptopen! Håller med om att pekplatta är besvärligt. Själv vande jag mig efter ett tag, men det går ju som sagt att koppla in en vanlig mus.

smulan sa...

Christina! Jag har beställt en trådlös mus idag. Tangentbordet på laptopen tror jag att jag klarar av.

Men jisses! - jag kollade hastigheten på det mobila bredbandet idag när jag åkte till Sollefteå: där vi bor har vi 362 kbite/s och någon mil närmare stan - 7,2 mbite/s! Uj, uj vilken skillnad!

Ni alla som har lyckan att ha bredband - be happy!

Tuvstarr! Snart har vi Lidl i Sollefteå.. den 1 maj. Mjölk till lågpris - men vilken mjölk? Från Polen sägs det...
Jag tror jag skaffar mig en egen ko.. :)

NK! Trådlöd mus är på väg! Den där knepiga pekplattan avstår jag gärna från..

Lotta Bonthelius sa...

Hej!
Tack för att ni reagerar och stödjer lokalt producerad mjölk. Det värmer oss på Milko! Tillsammans med er konsumenter så kan vi gemensamt värna om de lokala bönderna,god djuromsorg som vi kan garantera genom Svenskt Sigill, arbetstillfällena och de öppna landskapen. Kärlek är närhet!
Vänliga hälsningar, Lotta Bonthelius, PR-ansvarig på Milko

Kesu sa...

Håller ju egentligen bara med tidigare kommentatorer. Men ändå: mus till laptop är en självklarhet i det här hushållet :)

Sorgligt med Arla och Milko. Kan ni konsumenter påverkar något?

Lycka till med laptoppen - kul att du skaffat en sådan tycker jag!

smulan sa...

Lotta! Låt oss hoppas att Konsum Nord tar sitt förnuft till fånga! Tack för ditt inlägg.

Kesu! Jepp - en mus är på väg. Jag har sett och hört många reaktioner på förslaget om Arla isf Milko. Hoppas det får gehör.

Christina sa...

Oj, det lät verkligen lite, här i byn har vi runt 8 mbite/s.

Du tycker att tangentbordet är ok nu, men var observant på hur du håller armarna om du använder den mycket.
Du har inget stöd alls för underarmarna och det blir lätt påfrestande.

Kersti sa...

Kul med en ny dator. När jag fick min bärbara i födelsedagspresent fick jag också en trådlös mus som man kopplar in i usb-porten. Den har fungerat jättebra. jag klarar inte heller av sånna där plattor.

smulan sa...

Christina!
Ja, vi har en uuurdålig mottagning här i Omsjö. Men jag är ändå glad när jag kunde få ett mobilt bredband för ett år sedan. Det är betydligt bättre än uppringt internet som jag hade tidigare. Telefonkostnaderna var enorma! Tyvärr prioriterar inte Telia eller kommunenen på bredbandsuppkoppling för oss fåtal boende i Omsjö.

Jag ska tänka på tangentbordet. Jag kommer dock mest att använda den stationära datorn hemmavid.

Kersti! Japp, det blir en trådlös mus! Jag har beställt till den stationära datorn också. Ju mindre sladdar dess bättre...:)

Anonym sa...

Grattis till nyförvärvet. Man vänjer sig vid pekplattan. Jag använder praktiskt taget aldrig stationär dator numera. Praktiskt att sitta i fåtöljen eller ligga i sängen med lap-topen i knäet. Varmt och skönt blir det också.
Klart vi ska ha mjölk hemifrån.
Lidl ska jag försöka undvika sen dom rev Lindewalls. Är man långsint så är man.

Anonym sa...

Ursäkta att jag glömde underteckna.
Kommentaren ovan (om Lidl bl a) var det alltså jag som skrev.
Nicke

smulan sa...

Nicke! Jag tror också att man kan vänja sig med pekplattan så småningom. Men tills vidare använder jag nog en trådlös mus.
Fast.. det kan ju vara opraktiskt med en trådlös mus i fåtöljen eller sängen förstås... :)

Nej, Lidl ska jag nog också försöka undvara. Tror jag..

Karin sa...

Vi har en fristående konsumentförening på min ort. Ingen fullfjädrad medlem i Coop alltså. Butiken "ägs" av oss bybor. En målsättning som butiken har är att främja lokalt producerade livsmedel så här blir det även i fortsättningen köp av närproducerad mjölk från Milko oavsett vad Coop Sveriges avtal med Arla säger.

smulan sa...

Karin! Så bra!
Jag såg att även i Skåne är det stora protester mot att Arla försöker ta över hela leveransen till affärerna.

Hoppas Konsum Nord tar sitt förnuft till fånga.