fredag 13 mars 2009

En blogg om Stockholm

Igår fick jag ett mail av Martin med följande tips:

"Hej Anita!

Har du sett Thorleif Hellboms blogg http://hellbom.wordpress.com/ Han har sina rötter i Näset, Ragunda och senare i Edsele. Han är för övrigt bror till filmregissören Olle Hellbom med alla Astrid Lindgren-filmerna. Jag har kommit i kontakt med honom eftersom vi har gemensamma anor. Han är också en stor kännare av Stockholm."


Jag hittade en otroligt välskriven och mycket intressant blogg med bland annat en fantastisk bred historik om Stockholm och många gamla bilder.

För dem som är intresserad av Stockholms historia - titta in på Hellbom´s blogg!

Tack Martin för tipset!

5 kommentarer:

ab sa...

Vad roligt - jag har också hittat Hellboms blogg! Minns när han var aktiv journalist, och han fortsätter att skriva intressant om Stockholm och dess historier.

smulan sa...

Jag förstår att du känner till Hellbom! Han har tydligen skrivit mycket i "På stan" i DN. Han är 85 år numera och är "still going strong"! :)

NeuroticKitten sa...

Bra tips! Tack!

Christina sa...

Vilken intressant blogg! Tack för tipset!
85 år och bloggar, det var inte dåligt :)

Martin Bergman sa...

Anita,
du länkade under Martin till min andra sida. Ändra det gärna till min privata www.martinbergman.se Bröderna Hellboms far var konstnären Emil Hellbom född i Edsele 1895. Se mera om honom här http://www.lexikonettamanda.se/show.php?aid=18851

Martin B