torsdag 19 februari 2009

Kall dag och varm fisksoppa..

Alldeles nyss spatserade en räv utanför mitt fönster. Jag hade inte kameran till hands tyvärr. Jag förstår att räven passar på att komma hit nu när vi har hundarna inomhus. Räven kollar gärna fågelbordet, och ibland kan man se hur han rivit ner fläsksvålar och talgbollar på nätterna, när hundarna inte stör honom.

Det är kallt idag igen -27 grader - brr... - och tiken löper, och då är det lugnast att ha alla hundarna inne. Vi har en hund i varje rum eftersom hanhundarna lätt blir osams när det är en löpande tik i närheten.. Men det är väldigt opraktiskt med alla grindar som ska öppnas och stängas varje gång vi byter rum! :)

Från köket luktar det gott. Min man håller på att tillaga sin specialité fisksoppa, och den brukar bli vidunderligt god! (Psst...min man fyller år idag, men det vet inte middagsgästerna om...)

Drygt en vecka kvar av denna månad. Mars närmar sig. Underbart.

Men än känns våren långt borta...

8 kommentarer:

Christina sa...

Jisses, har ni så kallt idag! Här har vi bara - 8 grader.

Det låter jobbigt med löptik och hanhundar i samma hus ;)

Hälsa din man och gratta från mig! Den där fisksoppan känner jag nästan doften av ända hit :)

smulan sa...

Christina! Det ÄR jobbigt med en löpande tik och hanhundar! Vi har väldigt oroliga nätter nu och tiken blöder som sjutton. Tack och lov finns det skydd, men det räcker inte alltid så jag har skyddande underlag överallt. Suck..

Jag kanske lägger ut receptet senare på fisksoppan.. Din jordärtskocksoppa såg också ljuvligt god ut!

Anonym sa...

En kompis till mig som bor i London fotograferade en räv från balkongen. Visserligen bor kompisen precis vid Hyde Park, men ändå...Det är så coolt.

Själv har jag bara sett en räv i det fria en gång. På långt avstånd, från ett tågfönster.

smulan sa...

NK! Uj, vi har massor av rävar där vi bor. Vackra djur. Och vaksamma. Tyvärr hinner jag aldrig upp med kameran - rävarna är dessutom snabba djur.

Anonym sa...

Hej och Grattis till maken :D

Det var väldigt vad gott om rävar det blev idag. Jag har också sett en räv och dessutom fotat den. Först kom en hare i full fart. Sedan räven som letade efter den. Gick i många krumbukter över gården och försvann sedan ner mot ån bakom huset. Jag gick från fönster till fönster och följde den med blicken. Och - swisch - där kom en kungsörn och satte sig i ett träd alldeles utanför. Fick ett mycket dåligt kort på den med. Men jag såg den tydligt :D Tror den följde rävens förehavanden i hopp om en smakbit.

Hej från Evy

Kersti sa...

Mums, fisksoppa låter ljuvligt. Vi har en tik i huset två portar bort det är tillräckligt besvärligt när hon löper. Vår hund sitter och gnäller och ylar och vill bara bort dit hela tiden så jag förstår att ni har en tuff tid nu.

Christina sa...

Du får gärna lägga ut receptet på fisksoppan!

smulan sa...

Evy! Vilket äventyr du fick se! Ett riktigt drama. Det skulle vara roligt att se dina foton!

Kersti!Ja det är en besvärlig period. Speciellt under vintertiden. Men löpningen är över om ett par veckor - och det är skönt. Men det gäller att se till att det inte blir några "vappar" :)
(ett nytt ord jag lärt mig av Christina ovan :))

Christina! Fiskreceptet kommer!