Translate

fredag 21 november 2008

Försäkringskassans nya regler

Man kan säga vad man vill om Bert Karlsson, men i gårdagens Expressen slog han huvudet på spiken i sin debattartikel:

"Jaga läkarna i stället, Försäkringskassan!".

Det var en bra och träffsäker debattartikel som träffade sitt mål:

"Ställ läkarna till svars - inte den enskilde försäkringstagaren! Som alla andra trodde jag att det var den samvetslösa borgerliga regeringen som låg bakom denna skärpning av rätten till sjukpeng. Men efter en stunds grävande visar det sig att det är Mona Sahlin, Lars Ohly och alla de andra som säger sig värna om de svaga i samhället som dragit åt tumskruvarna. Samtidigt som de säger sig värna om den lilla människan, förser de sig själva med rena lyxpensioner och andra förmåner."

"Det handlar alltså om riktlinjer som innebär att försäkringsläkarna, till synes godtyckligt och på distans, kan bedöma om en person är arbetsför eller inte. Om det nu är så att det runt om i landet finns en massa allmänläkare och andra inkompetenta kvacksalvare som har fräckheten att sjukskriva fullt friska människor, så är det väl dessa läkare som ska stängas av, inte patienternas ersättning!"

"I dagens Sverige kastas de svaga ut i kylan, samtidigt som det politiska etablissemanget delar ut miljoner i fallskärmar, avgångsvederlag och pensioner till sig själva och till folk som inte behöver det. Nordea belönar en direktör med 150 miljoner kronor för ett års misslyckande. Märk väl att det handlar om ett Nordea där staten är storägare. Inte en enda politiker har höjt rösten mot denna skamlösa hantering av småspararnas pengar."

Hela artikeln finns här.

Jag påminner gärna igen om namnlistan mot Försäkringskassans nya sjukskrivningsregler, som sjuksköterskan Margareta Tiger dragit en gång. Namnlistan har redan fått många människor att skriva under, och förhoppningsvis ska den bidra till att fortsätta skapa en alltmer växande opinion mot Försäkringskassans nya inhumana regler.

3 kommentarer:

Inkan© sa...

De har bildats en ny överklass- de som ser till att våra pengar går till deras löner och pensioner. Och det är summor som vi själva enbart får läsa i tidningen om.

Jag spyr på alla dessa "folkvalda" och chefer som numera trampar på oss andra. Vi som 'servar' dom.

Vart finns revolutionen?
NU skulle vi behöva den.
Finns det verkligen inga nya "68-or" i dagens samhälle?

Anonym sa...

Inkan! Huvudet på spiken igen! :)De folkvalda är av samma skrot och korn; de bryr sig egentligen inte ett dugg om vanliga människors villkor - bara om sin egen lön och pension.

Ja, var är alla de nya 68-orna??? När kommer folkupproret? Hur har det kunnat gå så här långt utan att någon ingriper?

Frågor utan svar, tror jag..

Anonym sa...

Regeringen och försäkringskassan vill ta dom sjuka ut ur utanförskapet. Men det är ju precis tvärtom i verkligheten.För det är ju där många hammnar när man är för sjuk för att jobba och för gammal för att få ett nytt. När man till och med tvingar ut folk som får pallativ vård och inte orkar jobba då låter det väldigt falskt att höra att räddas ut ur utanförskapet, eller att man skulle ha en arbetsförmåga Rullstolsbundna med trasiga armar med mycket värk. Vad ska vi med försäkringskassan till? Det verkar vara utrensning på b människor. Det är ärligare att säga att pengarna är slut istället för att behandla människor kränkande. Varför säger Läkarna ifrån och alla andra myndigheter.Folk blir inte friskare av detta.