tisdag 6 maj 2008

Länets lägsta sjukfrånvaro i Sollefteå...

I gårdagens TÅ stod följande:

"Sollefteå har nu länets lägsta sjukfrånvaro bland kommunanställda. Det visar den senaste statistiken från SKL, Sveriges kommuner och landsting.

Kommunen har i flera år jobbat aktivt för att minska sjukfrånvaron. Den har också sjunkit flera år i rad och det bästa resultatet hittills uppnåddes i fjol när den var nere på 6,8 procent. Det innebär att kommunen redan nu uppnått målet på högst 7 procents sjukfrånvaro 2008.

Personalkonsulent Marja Wallin säger till Sollefteå kommuns hemsida att det är flera faktorer som ligger till grund för det positiva resultatet.

- Utbildnings- och informationsinsatser till chefer och arbetsledare har ökat deras medvetenhet om betydelsen av tidig rehabilitering.

Framförallt är det den långa sjukfrånvaron som minskat och av landets 290 kommuner kom Sollefteå på 42 plats."
Det är inte så konstigt att Sollefteå kommun har minskat sin sjukfrånvaro-statistik för långtidssjukskrivna. "Rehabiliteringen" är uppsägning! Sollefteå kommun väljer aktivt att göra sig av med personal som är långtidssjukskrivna inom äldromsorgen. Många, många har blivit uppsagda och statistiken blir ju fin, eller hur?

1 kommentar:

Livet mitt i livet sa...

De har "gone over to the dark side" som vi brukar säga på jobbet när vi pysslar med statistiken för att den ska se bättre ut ;-)