tisdag 8 januari 2008

Kortslutning....


"Sjöhästar flirtar" kallar Evy Svensson sin bild. Titta noga: sjöhästarna finns mitt i nätet.... Jättefin!

Så där ja! Äntligen kom det en telereparatör. Till och med på övertid kom han - när kvällen var sen och det var kolmörkt ute. Han konstaterade raskt att det var kortslutning någonstans mellan den lokala telestationen och vårt hus. Uppe på husvinden hängde en lös telefontråd som var orsaken till kortslutningen. Han fixade det på nolltid, och nu är telefon- och internetuppkopplingen som det brukar vara. Fortfarande har vi dåliga ledningar, men det fungerar som det brukar göra igen. Tänk att det skulle ta tre veckor för Telia att förstå att det var ett fel som måste undersökas på plats! Efter timmar i telefonkö till Telias kundtjänst och tre veckors väntan på en reparatör är det äntligen fixat. Hoppas jag. Heja Telia! :)

Nu väntar jag bara på det mobila bredbandet. Jag är såå nyfiken på hur och om det fungerar!

Tog en låång sparktur igår med vår minsta hund. Några grader kallt och underbart sparkföre. Härligt! Väntar på lite mer snö - och scooterspår. Då kommer skidorna fram.

Om det inte blir kortslutning på vädret också förstås.....

11 kommentarer:

Inkan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Inkan sa...

Ja, jäkla telia-service. Den är urusel och värst är det att klicka sig fram och med den där datarösten - gör man fel är det bara att göra om. Innan man når det man vill: prata med en människa och få ställa frågor samt peka vad man förväntar sig.
Vi betalar ju även för servicen i alla avgifter.

smulan sa...

Ja du Inkan, Telia har för mig blivit ett stort rött spöke. Det är en hopplös organisation som helst inte vill ge någon service alls. Ingen ansvarig att tala med och långa telefonköer. Det är svårare att få tala med Gud än med Telia.....:)
Men avgifter vill de ha! Så bra det var förr när Telia var ägt av staten och folket, inser jag nu.

Anonym sa...

Hej Anita
Jag har skaffat trådlöst abonnemang till min bärbara. I kväll så kan jag skicka 0,05 Mbit och ta emot 0,37 Mbit/sek. Kanske har du liknande förutsättningar som i Holme. Via bredbandskollen har jag gjort några mätningar och så här ser det ut. Jag ska ta med mig datorn till andra ställen för att se om det finns ännu bättre förutsänningar.
God fortsättning
Harriet

smulan sa...

God fortsättning Harriet!

Din kommentar gör mig mycket hoppfull. Wov!!

Det är annat än 49,2 kbit/s det...

Ha det gott! Anita

Anonym sa...

Hej Smulan

En liten undran så här i största allmänhet: Du har väl sett sjöhästarna som jag döpt bilden efter? De finns mitt i nätet och är bara såååååååå söta :D

Hej från Evy

smulan sa...

Visst har jag det Evy! Underbart fångat :)
Smulan

Anonym sa...

Du Smulan, här(i Stockholm alltså) är det "kortslutning" på vädret!!
Kram

smulan sa...

Va´trist Bibi! Här är det definitivt inte kortslutning. Fullt ös - med snö!

Allt gott!

Anonym sa...

Snö? Är det det som är vitt och mjukt? Oj vad jag saknar snön. Här regnar och regnar och regnar det igen. Och blåser. Eller har gjort den senaste månaden, men under över alla under - just nu tittar solen fram :D
Tyvärr säger SMHI att det ska bli regn i eftermiddag (hm) så glädjen lär bli kortvarig.

Njut ni som har sol och snö.
Hej från Evy

smulan sa...

Yes Evy! Snö heter det visst som just nu ramlar ner i massor. Träden och marken är helt vita, och nu är det absolut dags för plogning av gården igen...

Kram Smulan