torsdag 7 juni 2007

Sommarbilder från Fängsjö

Vackra varma soliga dagar - det är vad vi har just nu. Riktig tropisk sommarvärme. Jag minns somrarna i min barndom på 50-talet - då var det också alltid sol, sol sol. Konstigt, jag kan inte minnas att det regnade när jag var liten..... :)

Säkert var det soliga somrar på 1930 - 40-talet också. Sommardagar som var som gjorda för att ta kaffekorgen ut till sommarhagen för att njuta av sommaren, blommorna och livet. Eller cykla bortåt vägen för att plocka blommor.

Sommaren är också en utmärkt tid att fylla år. Själv fyller jag år mitt i sommaren och när jag var liten blev det stor fest med alla grannbarnen på min födelsedag. Solen sken alltid (!) och så åt vi jordgubbstårta.

Min morfar fyllde också år mitt i sommaren. När han fyllde 70 år den 17 juli 1954 var en stor del av den stora familjen samlade i Fängsjö. Morfar hade 12 barn och massor av barnbarn så vi blev några stycken.... Jag minns den dagen så liten jag var. Alla var glada och morfar hade en rödprickig slips...Systrar Johansson. 1940-tal.


F.vä. Tora Sjödin, Aina Johansson, Tyra Johansson, Ivar Sjödin, Gunnar Fängström, Åke Sjödin, Albert Sjödin, Aina o Valle Johansson. 1951.Morfars födelsedag 1954. Klicka gärna för större bilder!


10 kommentarer:

Anonym sa...

En härlig bild måste jag hålla med om. Och bakgrunden går inte heller den av för hackor. Var är bilden tagen?

Här i söder har vi nu haft sommar i hela tre dagar. Njuter för fulla muggar.

Hälsningar från Evy

smulan sa...

Evy! Kortet är taget på en åker i riktning mot Fängsjön. Morfars lagård syns till höger i bakgrunden. Åsanders husen till vänster. Åkern är i stort sett igenväxt idag.

Fler sommarbilder från Fängsjö kommer!

Sommar ja... här har vi 28-30 grader sedan en vecka. Otroligt varmt. Jag sitter mest under parasollen....

Anonym sa...

Jag är också ett sommarbarn. De fÖrsta fyra åren av mitt liv flaggades det Överallt på min fÖdelsedag. Det berodde på att jag delade min hÖgtidsdag med gamle kung Gustav V, fast jag trodde nog då att det hade med mig att gÖra.
Precis som sången " När Lillan kom till jorden ", trots att texten lyder " det var i MAJ när gÖken gol", så kände jag som liten att sången var min. :)

Vilka fina minnen du måste ha från din barndom Smulan med en så stor familj omkring dig.

Vi har också underbart väder just nu, men inte lika varmt som hos dig, bara +22 idag.

Lillan

smulan sa...

Lillan!
Vi är sommarbarn båda. I think we are lucky! Denna sommar fyller jag jämnt och då ska vi fotvandra och luffa runt i Skottland. Det är min mans present till mig - det ska bli underbart!

Ja, vi är en stoooor familj. Nån gång räknade jag ut att vi var upp emot 60 kusiner (både på min mors och fars sida - jag skrev om det nång gång i AF). Jag har inte träffat dem alla.... När vi var små träffades många av oss ofta i Fängsjö; jag minns det med stor glädje. Numera blir det inte så ofta.

Allt gott till dig!
Kram

Anonym sa...

Hej Smulan

Ett stort GRATTIS till dig så här i förväg :-D (vet ju inte vilken dag du fyller så... ) Härligt med en Skotland-resa. Ser fram emot fina bilder från den resan.

Hej från Evy

Inkan sa...

Här är ett sommarbarn till...lite sensommar kanske:)
Men oj vilka ljuvliga kort -så härligt det ser ut och vilken födelsedagsfest!
Härligt!

smulan sa...

Tack Evy - fast nu var du tidigt ute!:) Först hinner du säkert hem från din resa till Australien, innan jag åker iväg. Och jag vill se DINA bilder!

Inkan! Ikväll känner jag mig glad efter att ha sett Povel på TV. Vilket geni - vilka texter. Vilken musikalitet. Ljuvligt program.

Povel var också ett sommarbarn - (född samma dag och samma år som min mamma f.ö....)

smulan sa...

PS. Om någon undrar... så är det min lillebror som sitter främst på födelsedagskortet. Jag sitter till höger och min syster till vänster strax bakom lillebror.

Anonym sa...

Har du tänkt på den lilla (hm) rosetten som mammor klämde på sina barn på den där tiden. Jag har en sådan där stor blaffa mitt uppe på skallen på alla kort från då jag var i den där åldern (2-5år)... Måste varit högsta mode :-D

Angående min resa till Australien: Verkar bli spännande för vädret är visst lite kaotiskt där borta just nu. Får packa för varierande väder verkar det som.

Hälsningar från Evy

smulan sa...

Evy! Kanske tar du rosetten med till Australien också..:)?

Själv åker jag till Fängsjö ikväll (utan rosett...)Ska njuta av fågelkvitter och en båttur på sjön.
I morgon en hel dag i Junsele.

Allt gott!