fredag 6 april 2007

Here I am!

Hallå världen! Från att ha varit frånkopplad från världen över ett dygn så har vi "kommit tillbaka" till civilisationen igen. Elektriciteten och därmed vattnet och telefonen försvann också tidvis i den hemska stormen. Vi har "överlevt" med hjälp av bensindrivna elverk, dunkar med vatten och stearinljus. Igår fick ärtsoppan och påskäggen kokas på gasolkök. Det gick det med!

Det har varit den värsta storm jag minns och varje sekund de senaste dygnen har jag trott att tallarna utanför vårt hus skulle ramla över huset, men tack och lov stod de pall för de hårda vindarna.

Tyvärr är all e-post i min dator ur funktion så jag kan inte läsa eller skicka några meddelanden. Så ursäkta mig om det ligger något mail som kräver svar - jag kan inte svara just nu! Är det något absolut viktigt - påskhälsningar till exempel :) ! - så går det bra att skriva en kommentar här också.

En fortsatt trevlig påsk förresten!

Förhoppningsfullt utan nya stormvindar....

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anita
Ja det var en hiskelig storm även här, även om det finns skog kvar i vindriktningen så får räkna det var lungt kring kåken. Men måste ju inhandla förnödenheter (falukörv å fårfiol)för att smörja kråset och leva genom lidandets tid, som påsken ska vara, så körde bil lite efter E4. Värsta av allt glömde köpa påskägg så hade inte nåt sånt att bjuda påskakällinga på.
Du har lite bättre modell än AF. Där går det inte skriva kommentarer men mail?, dom "storma" nog bort efter Jörgens inlägg.
Hur är det med Ronja?
GLAD PÅSK både till dig å göbben.
rune

Anonym sa...

Vad skÖnt att stormen dragit iväg Smulan! Jag har tänkt på dig och undrat hur du haft det. Här stormar det ju ofta så jag vet precis vad det kan innebära och hur det känns.

Kram
Lillan

Anonym sa...

God fortsättning på Påsken Smulan :-D

Oj så det var er tur att drabbas av oväder nu. Låter jobbigt nu då markerna är blöta av vår. Här i söder blåste det till lite extra en stund på kvällen men annars hade vi ett underbart väder hela torsdagen. Var ute i trädgården och fick bort de sista löv-kvist-bokollonhögarna. Oj vad rent och fint jag har nu. Och scilla och vårlök blommar i kapp med narcisser och tulpaner :-D

Glad vår önskar jag er där i norr.

Kram från Evy

smulan sa...

Rune! Vad skönt att du kunde ordna lite falukörv i alla fall, trots de hårda vindarna! Påskäggen kan du äta efter påsk....
Jag blev så förb...d när jag läste att du var avstängd från AF! Men redaktionen har nog fått höra´t nu, tror du inte!
Vänta bara Rune - det kommer andra tider!!

Lillan! Jag förstår att ni har kanske värre stormar ibland än vad vi har haft. Men vad ställd man blir när både ström och vatten försvinner! Allt är så sårbart numera.
En riktigt fortsatt skön och vindstilla påsk, kan vi väl hoppas Lillan!

Evy! Åh, vad härligt det låter med scilla och narcisser på markerna! Men våren kommer med raketfart här uppe också. Snart...
Men först hoppas vi komma ut på sjön och fiska lite storabborrar för att röka. Det är såå gott!

Sedan... får våren komma!

Allt gott!
Smulan

Inkan sa...

Påskvänner: ha det fortsatt gott. Hej och Kram till Rune också!!

telias mailserver ligger fortfarande nere - så mailen svävar i luften. Spännande.
Jag hade precis svarat på ett mail från amerikat- så pang - så fungerade ingenting.

Teknikens under.

Glad Vår!

Inkan

smulan sa...

Kanske blir Telias servrar friska idag? Jag tror det är påskkärringen som varit framme, jag....

Evas blogg sa...

Men oj vilken storm! För oss var den övegående på ett dygn, ni verkar ha drabbats värre. Hoppas allt har lugnat sig nu och att ni får njuta några fina påskdagar!