onsdag 28 februari 2007

Skogsplantering på NävernäsanSkogsplantering på Nävernäsan i slutet av 1930-talet, möjligen början av 1940-talet. Personerna i fronten är syskonen Harry och Elsy Fängström.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Smulan

O vad jag tycker om de här bilderna. När jag visade mamma dem, så sa hon att de här pojkarna var väldigt snälla. När hon och hennes syster var med och planterade så hände det ibland att de inte var så där snabba som de borde varit. Då kom pojkarna och hjälpte till så de skulle få sina korgar tomma och kunna få gå hem. Det hände t.o.m att pojkarna någon gång fuskade och gömde plantorna. Tror nog det brottet är preskriberat nu väl???

Hej från Evy

smulan sa...

Hej Evy! "Brottet" var och är nog inte så ovanligt, skulle jag tro! Jag tycker det var rart av pojkarna att "hjälpa" flickorna!
Flera av mina mostrar har också satt skogsplantor under den här tiden, och jag har förstått att det var tufft men rolig samvaro. På den tiden sattes plantor med hacka och det var otroligt jobbigt. Jag har provat! Numera används ju plantrör och det är ganska lättsamt. (Jag har hjälpt min man i många år på hans årliga skogsplanteringar....)

Berit sa...

Skulle vara roligt att se en bild från samma ställe nu för att fatta hur mycket träden växer på 70 år.

smulan sa...

Ja, Berit, det skulle jag tycka också! Jag vet tyvärr inte exakt var bilden är tagen.... Träd brukar avverkas efter ungefär 100 år (min man har kunskaperna) så man kan ju tänka sig att träden är fullvuxna (åtminstone på längden) för länge sedan.