torsdag 18 januari 2007

Tvångsförflyttning av vårdpersonal

Det är märkliga saker som händer i Sollefteå kommun. En verksamhetschef tar sig rätten att omplacera fem personal från ett äldreboende i Junsele. De måste resa nästan fyra mil för att arbeta i Ramsele och samma antal personal i Ramsele måste i sin tur resa till Junsele för att arbeta. Det är ett straff för att personalen protesterade mot bland annat en försämrad omorganisation i våras.

Vård- och omsorgsförvaltningen i Sollefteå slår knut på sig själv! Det har länge varit känt att vårdpersonalen i vård- och omsorgsorganisationen - som leds av två före detta militärer - mår dåligt, mycket dåligt. Många av de anställda har farit och far mycket illa på grund av de militära maktmedel som dessa före detta militärer bedriver mot sin personal. För att behålla sitt arbete ska personalen vara tysta och lyda order! För de militära cheferna är det order som gäller - inte demokrati, samarbete och lyhördhet för personalens åsikter.

Jag är anhörig till en vårdtagare på det boende som är utsatt för repressalierna i Junsele, och jag kan garantera att personalen mår mycket, mycket dåligt! Vad dessa omplaceringar kommer att innebära för de boende det vet vi ännu inte. Men det ser ut att vara det minsta problemet för verksamhetscheferna för vård- och omsorg i Junsele....

Tyvärr verkar det som TÅ (tidningen Ångermanland) har strypt debatten som har pågått och pågår för full fart. Alla kritiska kommentarer som riktats mot verksamhetschefen efter nätupplagans artikel är borttagna. Bedriver TÅ åsiktsförtryck?

Idag ligger namnlistor ute i Junsele med protester mot denna tvångsförflyttning, och vi anhöriga vet att stödet är starkt från ortsbefolkningen och från alla andra som känner till den personalpolitik som organisationen i Vård- och omsorg bedriver.

Dagens artikel i TÅ om tvångsförflyttningen:

http://allehanda.se/avdelning/solleftea/941

Fortsättning följer!

11 kommentarer:

Britta sa...

Hej vännen.
Jag har läst nu, det är inte klokt, vart är vi på väg, diktators fasoner, det är synd både för dom gamla o personalen, vilken arb. situation, vilken sörja, hur gör man för att få rätten på sin sida. Demonstration är kanske det riktiga.

Kram från Britta

Torparfrun i Meåfors sa...

Vår granne Anders Jonsson rinde för några dar sen och letade förtvivlat jobb i Ramsele. Han skulle tvångsförflyttas till Junsele för att ge plats åt de som flyttades därifrån! Uppslitande både för personal och boende att byta ut människor.

smulan sa...

smulan said...
I den vårdorganisation som nu finns i Sollefteå kommun är anställd personal inget värd och högst utbytbar.

Jag hoppas och tror att de chefer som finns på Vård - och omsorg i Sollefteå snart kommer att bytas ut för personalens och vårdtagarnas bästa.

Birgitta sa...

Tack Anita, fortsätt kämpa, jag sitter och grunnar på en insändare i tidningen, få se vad det blir. Hälsn. Birgitta

Anonym sa...

Hej Anita!
Tack för mycket kloka kommentarer.
Arbetar själv i Ramsele och är berörd av det som hänt.Detta vansinne måste stoppas både för personalen och vårdtagarna.Jag hoppas vi gemensamt i Ramsele och Junsele kan mobilisera krafter för detta.Kram

smulan sa...

Birgitta! Jag grunnar på en insändare också, men känner mig osäker på om TÅ tar in den. Jag har blivit refuserad tidigare....

Anonym! Jag håller med helt och fullt! Jag hoppas personalen och vi alla andra kan mobilisera krafter för att protestera.

Anonym sa...

kan du bara lägga av med ditt tjat, du vet ju ändå inte vad du pratar om!

Anonym sa...

bloggade du aldrig om det du påstår hela det här beror på (den olagliga masssjukskrivningen i juni) eller ar något hänt som har fått dig att ändra uppfattning?

smulan sa...

Anonymus! Jag kommenterar egentligen inte idiotiska kommenterer - jag brukar ta bort dem - men jag svarar den här gången:
Jag VET vad jag talar om - och jag hoppas att du har mer på fötterna innan du skriver igen!

Anonym sa...

Jag vill bara säga till Anonymous, hur kan du säga på detta sätt du gör, du vet ingenting om vården o berört personal, efter ett sådant uttalande, du måste vara en av dom som sitter med och förstör för dom som vill dom gamla väll, för feg att skriva dit namn (ynkrygg) FY FÖR F.....
Britta

Anonym sa...

Kära "Britta"
Brukar du kalla fjortonåringar för ynkryggar och svära åt dem?