tisdag 16 januari 2007

Personalpolitik i Sollefteå kommun

Så här går det till i Sollefteå kommun! Personal i Junsele tvångsförflyttas därför att de protesterade mot en omorganisation i våras. Otroligt - men sant!

http://allehanda.se/avdelning/solleftea/782

Uppdatering: Tyvärr ser det ut som TÅ (tidningen Ångermanland) bedriver någon form av åsiktsförtryck, eftersom alla kritiska kommentarer mot den verksamhetschef som verkställt beslutet är borttagna!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Att arbetsgivarna håller på med den formen av bestraffningar låter märkligt. Det borde väl finnas personal att anställa på närmare håll...

Kram,
Inkan

smulan sa...

Inkan! Det handlar inte om att det inte finns personal. Den ordinarie och mycket duktiga personalen tvångförflyttas därför att verksamhetschefen (en gammal militär) vill bestraffa dem! Ett militärt maktmedel.
Tyvärr verkar tidningen också ha åsiktsförbud. Flera kritiska inlägg (bl.a. mitt inlägg) mot verksamhetschefens beslut har införts men har tagits bort igen av tidningen! Mycket märkligt.

Anonym sa...

Låter som AF och din tidning lider av samma sjuka. Kritik får inte och ska inte förekomma.
rune

Anonym sa...

Om det inte finns några skäl till att flytta på personal så brukar Sollefteå kommuns såkallade chefar att hitta fiffiga små utvägar till det. Ett medel kan vara att göra vad som ska till för att splitta opp personal,sprida litte rykten,tala om på personalmöten att det försejgår mobbing i gruppen.Om ingen känner igen det så hävdas det att jo da så e det.Facket e med på spelet, ingen kan få veta vad det är frågan om ,eller vem som känner sej mobbad.Om personalen fortsatt håller i hop, ja,då slänger man inn en omplassering på en vakant tjänst. Då passar man på att man tar någon som har hatt litte problem med samarbete tidigare,sedan ser ma till att denna person meddelar kommun vad alla som hör gruppen till är värdelösa.Går inte det hejjer fort nog tar man en kampanje hos anhöriga och klientel. Berettar för dom att personalet är värdelösa, att dom inget kan och inget gör, Ja man går så långt att man påstår att klienterna egentligen är redda for personalen.Kommunens högsta chefer sjunker till och med så lågt att dom hotar personalet,man e illojal derför att man frågar facket hur man gör når sådant oppkommer.Illojalt.Sitter många kvar och undrar på varför dom blev slängd ut ifrån sitt jobb,ingen har hittentills fått veta varför och det har gått 2 år.Inte bara e det urusel personalpolitik,men när man gör klientel av arbetsfolket har det kanske gått för långt.